Γιώργος Τσαλίκης: «Κανένας δεν ένιωσε καλά όταν ανέβηκε στην πίστα το Σάββατο»

Γιώργος Τσαλίκης: «Κανένας δεν ένιωσε καλά όταν ανέβηκε στην πίστα το Σάββατο»

Στην εκπομπή «Super Κατερίνα», μίλησε τηλεφωνικά ο Γιώργος Τσαλίκης με αφορμή όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες για τα νυχτερινά μαγαζιά που άνοιξαν μία μέρα μετά το τέλος του τριήμερου εθνικού πένθους.

Ο καλλιτέχνης συνεργάζεται με τον Γιώργιο Γιαννιά και το Σάββατο 4 Μαρτίου και το δικό τους μαγαζί λειτούργησε κανονικά.

«Είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνω σε μια εκπομπή. Αρχικά, θα ήθελα να συλλυπηθώ δημόσια, διότι είναι μία ανείπωτη τραγωδία. Οι καλλιτέχνες είτε είναι τραγουδιστές είτε ηθοποιοί έχουμε συνηθίσει σε πολύ τραγικές στιγμές της δικής μας ζωής να δουλεύουμε και να βγαίνουμε στη σκηνή. Εγώ έχασα τον αδελφό της Δώρας που δούλευε μάλιστα μαζί μου, έγινε η κηδεία στις 17:00 και στις 23:30 ήμουν στο Ρομέο.

Άρα ας μην μιλάμε για ενσυναίσθηση και σεβασμό όταν όλοι οι καλλιτέχνες στο δικό τους προσωπικό πένθος που σαφέστατα όπως καταλαβαίνετε όλοι, τους πονάει περισσότερο από ότι σίγουρα πονάει ο πόνος του άλλου, αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι, μην είμαστε υποκριτές… Είμαστε δυστυχώς ταγμένοι οι καλλιτέχνες σε αυτό που λέγεται προσφορά επάνω στη σκηνή και τέχνη για τον κόσμο που έρχεται…. Είπε επίσης ο Στέφανος, ότι το Σάββατο μέχρι αργά το απόγευμα όλα τα μαγαζιά δεχόταν τηλεφωνήματα για κρατήσεις…

Σε αυτό το σημείο θα διαφωνήσω για άλλη μια φορά με τον Γρηγόρη για κάτι που είπε πριν. Πιστεύετε ότι όλοι οι Έλληνες που γέμισαν το Σάββατο τα μαγαζιά και τα θέατρα είναι οι αναίσθητοι Έλληνες; Ήταν οι κακοί Έλληνες; Το είπε ο Γρηγόρης πριν. Ο Στέφανος είπε ότι σε μια εθνική τραγωδία ή και σε ένα δικό τους προσωπικό πένθος οι άνθρωποι το διαχειρίζονται με έναν προσωπικό τρόπο… Εμείς μιλήσαμε με το μαγαζί και ενώ την Παρασκευή κλείσαμε, αλλά το Σάββατο πέρα από το γεγονός ότι είμαστε συντετριμμένοι, υπάρχουν άνθρωποι σε μαγαζιά και στα θέατρα που δουλεύουν και χρειάζονται αυτό το βδομαδιάτικο για να ταΐσουν τα δικά τους παιδιά…. Θέλω να βλέπουμε μία διάσταση 360 μοιρών και να καταλαβαίνουμε ότι οι καλλιτέχνες και στο προσωπικό τους πένθος εργάζονται και ότι δεν ορίζεται η οικονομική τους ευμάρεια από μία νύχτα» είπε ο Γιώργος Τσαλίκης.