Γιώργος Θεοφάνους: «Το μετάνιωσα για τον πατέρα μου, τον είχαμε σε ένα ίδρυμα, ήμουν άδικος»

Γιώργος-Θεοφάνους-250x250.jpg

Καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4, βρέθηκε ο Γιώργος Θεοφάνους.

Ο μουσικοσυνθέτης μεταξύ άλλων μίλησε κι για το λόγο που έκανε πολύ καιρό να μιλήσει με τον μπαμπά του.

«Έφυγα από την Κύπρο 19 χρονών. Ο μπαμπάς μου με έβλεπε ότι ήμουν αριστούχος μαθητής… Ήθελα να ήμουν ο σημαιοφόρος του σχολείου. Πήγα και του είπα πως θα φύγω για την Βοστώνη μουσικός και μου είπε δεν υπάρχει περίπτωση, θα πας στην Μόσχα για γιατρός. Πέρασαν πέντε χρόνια για να μιλήσουμε και πήγα στην Αμερική να δουλέψω. Δεν θα ήθελα να μου το κάνει αυτό κανένα παιδί μου. Ήμουν σκληρός για τα πράγματα που με έκαναν» είπε ο Γιώργος Θεοφάνους και συμπλήρωσε:

«Μάθαινε τα νέα μου από τις αδερφές μου, δεν είχαμε καμία επικοινωνία. Όταν ήρθα εδώ κι έγραφα ποπ μουσική και μπορεί να ήταν από αντίδραση γιατί ο μπαμπάς μου άκουγε μόνο λαϊκά τραγούδια. Όταν άρχισα να γράφω λαϊκά, έδωσε κάποια σημεία ζωής. Έβλεπα μόνο τις αδερφές μου κι άναβα το καντήλι της μητέρας μου όταν πήγαινα. Το μετάνιωσα.

Τα τελευταία του χρόνια είχε πάθει άνοια. Δεν καταλάβαινε πολύ κόσμο αλλά εμένα με καταλάβαινε. Τον είχαμε σε ένα ίδρυμα και περνούσα μια φορά το μήνα για να τον δω. Εκείνος ο δράκος που ήξερα ήταν σαν ένα παιδάκι που του αλλάζαμε πάνες. Τον συγχώρεσα… Δεν είναι εύκολο να του το κάνεις αυτό. Ήμουν άδικος».