Γιάννης Τσορτέκης: «Ο ρόλος μου στο Maestro, μου προκάλεσε σωματικά συμπτώματα»

Γιάννης Τσορτέκης: «Ο ρόλος μου στο Maestro, μου προκάλεσε σωματικά συμπτώματα»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Mega Καλημέρα”, παραχώρησε ο Γιάννης Τσορτέκης.

Ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη σειρά “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και υποδύεται τον βίαιο σύζυγο της Μαρίας Καβογιάννη, μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως όταν διάβασε για πρώτη φορά τον ρόλο του δεν ήθελε να τον αναλάβει καθώς ταράχτηκε αρκετά και απέκτησε σωματικά προβλήματα.

«Εισπράττουμε την ανταπόκριση του κόσμου ως προς τον Maestro γιατί δε το κρύβω ότι η αγωνία που εισπράττω είναι μεγάλη σε σχέση με τον ρόλο μου. Όταν διάβασε το σενάριο του Χριστόφορου βρέθηκα αντιμέτωπος με κάτι το οποίο μου προκάλεσε σωματικά συμπτώματα. Ταράχτηκα τόσο πολύ που είπα στον Χριστόφορο ότι δεν μπορώ να το κάνω. Ότι δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω.

Άρχισα να σκέφτομαι δικαιολογίες που θα μπορούσα να πω για να μην το κάνω. Μου είπε ότι θέλει εμένα… Οι άνθρωποι αγανακτούν στην κυριολεξία. Νομίζω ότι αν δεν ήταν τόσο ωμό, σκληρό και άγριο αυτό το θέαμα με αυτόν τον άνθρωπο, νομίζω ότι δεν θα απασχολούσε τη κοινωνία.

Όλη αυτή η ιστορία είναι μια βία αυτής της οικογένειας και αυτού του ανθρώπου. Δε μπορώ να πω λοιπόν πως ήταν μονάχα αυτές οι σκηνές. Είναι ακραία ενδοοικογενειακή βία και η κάθε σκηνή είχε έναν πολύ σοβαρό βαθμό δυσκολίας ψυχολογικής για να μπορέσει να βγει αυτό το αποτέλεσμα» ανέφερε ο Γιάννης Τσορτέκης.

Σε άλλο σημείο ο ηθοποιός είπε: «Όταν είδα τον εαυτό μου σε αυτή τη σκηνή τρόμαξα. Δε με είδα ποτέ στο γύρισμα γιατί αν το έκανα, δε ξέρω τι εικόνα θα είχα. Βλέποντας αυτό το επεισόδιο ήταν κάτι με το οποίο πραγματικά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Στεναχωρήθηκα με αυτόν τον χαρακτήρα. Δε μπορώ να με δω στιγμή μέσα σε αυτόν τον άνθρωπο. Έβλεπα αυτόν και κάπως με γαλήνευε αυτό γιατί δεν έβλεπα εμένα.

Ήταν πάρα πάρα πολύ δύσκολο να γυρίσουμε αυτή τη σκηνή. Και εγώ δεν το χα ξανακάνει ποτέ και εκείνοι δεν το είχαν υποστεί ξανά. Όταν γινόντουσαν αυτές οι σκηνές υπήρχε μια νεκρική σιγή η οποία είχε να κάνει με την αποστροφή αυτού του οποίου ήταν μάρτυρες εκείνη τη στιγμή».