Γειτονιές στο πιάτο: Όσα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο

Γειτονιές στο πιάτο: Όσα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο

«ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ»
ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ

Κάθε Σαββατοκύριακο στις 14:30 

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο», παίρνει τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο! Η περιήγησή του μας πηγαίνει στον Χολαργό και στο Ίλιον, σε στέκια με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, γνωρίζοντάς μας τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:30
Χολαργός

Το Σάββατο 3 Απριλίου στις 14:30, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πηγαίνει στον Χολαργό, σε έναν δήμο με πολλά μαγαζιά, με γαστρονομική ποικιλία και με ανθρώπους που τιμούν και προτιμούν τη γειτονιά τους για την έξοδό τους.

Τρεις άνθρωποι που μεγάλωσαν και συνεχίζουν να ζουν στον Χολαργό έφτιαξαν το «Chilangos», ένα μεξικάνικο εστιατόριο που φέρνει τα παραδοσιακά πιάτα του Μεξικό στην Αθήνα, με δημιουργικές πινελιές και σύγχρονη μεσογειακή ματιά.

Ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι από τον Χολαργό, ξέρει σίγουρα το «White Spoon». Εκεί πηγαίνει  ο Δημήτρης, σε ένα μέρος που ξεκίνησε μεν με την απλότητα του συνοικιακού μαγαζιού, κατάφερε δε να γίνει talk of the town, με υψηλές προδιαγραφές και εκλεκτά πιάτα, καφέ και ποτά.

Τέλος, συζητά με την κυρία Βασιλική στην «Ψησταριά ο Σταύρος» και μαθαίνει τα μυστικά για το καλό κρέας και το σωστό ψήσιμο.

Στην κουζίνα του ο Δημήτρης μαγειρεύει δύο συνταγές: Πικάντικο κοτόπουλο με λαχανικά και ψητές πατάτες με τρικαλινό και πικάντικη μαγιονέζα

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:30
Ίλιον 

Την Κυριακή 4 Απριλίου στις 14:30, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πηγαίνει στο Ίλιον.

Πρώτη στάση, τυροπιτάδικο! Ο «Λιάκος» είναι ονομαστός για τα σφολιατοειδή του και διάσημος για το πεϊνιρλί!

Επόμενη στάση η εταιρεία «TrooFood» που ξεκίνησε ως κολεκτίβα και μετατράπηκε σε μια εταιρεία κοινωνικής ευθύνης και ηθικής με βιολογικά υπερσνάκ, ταγμένα στην ωμοφαγία!

Τέλος, ξεφεύγει λίγο από την βόλτα στο Ίλιον, αλλά δεν γινόταν να φτάσει τόσο κοντά στην «καντίνα του Billy» στο Περιστέρι και να μη δοκιμάσει τα πιο διάσημα σάντουιτς και χοτ ντογκ της πόλης.

Στην δική του κουζίνα, ο Δημήτρης μαγειρεύει δύο συνταγές: Σελινόριζα με vegan τυρί κρέμα και λαχανικά και hot dog με λουκάνικο και μους φέτας.

«Γειτονιές στο πιάτο», με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Producer : Στυλιανός Κοτιώνης
Executive producer: Μαριλένα Χαραλαμποπούλου
Σκηνοθεσία: Πάνος Γεωργίου
Project manager: Ελένη Μερκάτη
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Αργυροπούλου
Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ανθρακόπουλος
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS PRODUCTIONS A.E

#GeitoniesStoPiato