“Φύσηξε ο Βαρδάρης” μια μοναδική συναυλία Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα στην ΕΡΤ3

"Φύσηξε ο Βαρδάρης" μια μοναδική συναυλία Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα στην ΕΡΤ3

«Φύσηξε ο Βαρδάρης»,
μια μοναδική συναυλία Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα 

Μία μοναδική συναυλία σε δύο μέρη θα μεταδώσει η ΕΡΤ3, την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Μαΐου, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση.

Η μεγάλη συναυλία του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης θα γεμίσει τους τηλεοπτικούς δέκτες μας με δύο ώρες καλλιτεχνικού προγράμματος σε δύο μέρη και με μια αγκαλιά από αγαπημένα τραγούδια από την Ελλάδα και τον κόσμο, το βράδυ της Κυριακής στις 21:30 και της Δευτέρας στις 21:45.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν εκατόν είκοσι μουσικοί, τραγουδιστές και δημιουργοί της Θεσσαλονίκης σε εννέα μουσικά σχήματα που δημιουργήθηκαν ειδικά για τις ανάγκες της συναυλίας, μαζί με την MOYSA (την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης). Το δίωρο μουσικό δρώμενο ενώνει τη νέα γενιά μουσικών, καλλιτεχνών και δημιουργών της Θεσσαλονίκης με την «παλαιά φρουρά», σε μια συνάντηση καλλιτεχνικών τάσεων, όπου αναδεικνύεται και η πολυπολιτισμική διάσταση της πόλης.

Τις συναυλίες, που πραγματοποιήθηκαν με την αφιλοκερδή συμμετοχή όλων των μουσικών προκειμένου να ενισχυθεί o Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και να αναδειχθεί το έργο του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης, προλογίζει και σχολιάζει επί σκηνής ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, που επίσης συμμετέχει αφιλοκερδώς.

ΣΤΗΝ 1Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ:

Σύνολο Βαλκανικής Μουσικής

Σύνολο Σύγχρονης Ελληνικής Τραγουδοποιίας

Blues Rock Ensemble

Λαϊκή Ορχήστρα

Vocal Ensemble

Post Rock Ensemble feat MOYSA

Big Band του ΣΜΒΕ (Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος)

Με τη συμμετοχή της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Φιλική Συμμετοχή:

Αργύρης  Μπακιρτζής, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γιώργος Καζαντζής, Λιζέτα Καλημέρα, Δημήτρης  Μυστακίδης, Νίκος Ντουνούσης, Πέτρος Παρασκευάς, Εβελίνα Χαβαλέ.

ΣΤΗΝ 2Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ: 

Σύνολο Σύγχρονης Ελληνικής Τραγουδοποιίας

Fusion Ensemble

Σύνολο Βαλκανικής Μουσικής

Big Band του ΣΜΒΕ (Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος) και MOYSA

Σύνολο Σύγχρονης Μεσογειακής Μουσικής

Λαϊκή Ορχήστρα

Με τη συμμετοχή της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Φιλική Συμμετοχή:

Αργύρης Μπακιρτζής, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γιώργος Καζαντζής, Λιζέτα Καλημέρα, Δημήτρης Μυστακίδης, Νίκος Ντουνούσης, Πέτρος Παρασκευάς, Εβελίνα Χαβαλέ.