Έτσι ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου: Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Έτσι ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου: Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα που θα ισχύουν για την έναρξη των σχολείων από τις 10 Ιανουαρίου και έπειτα.

Αναλυτικά:

Tα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και την πρώτη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν τρία self test.

Τα τεστ θα δοθούν δωρεάν από τα φαρμακεία και θα ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς.

Εάν υπάρχει θετικό κρούσμα σε μαθητή, όλα τα παιδιά της τάξης του θα υποβάλλονται σε self test καθημερινά. Θα γίνονται, δηλαδή, πέντε την εβδομάδα. Ο θετικός μαθητής θα μπαίνει σε καραντίνα πέντε ημερών και για να επιστρέψει στο σχολείο θα πρέπει να έχει αρνητικό rapid test.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, την πρώτη και τη δεύτερη εβδομάδα της επιστροφής στις αίθουσες, θα κάνουν self test και οι εμβολιασμένοι. Οι μη εμβολιασμένοι, ούτως ή άλλως, υποχρεώνονται να κάνουν rapid test και να δηλώνουν το αποτέλεσμα, όπως ισχύει με όλους τους εργαζόμενους.