Έτερος Εγώ: Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για τη συνεργασία με το Netflix, η οποία τελικά “ναυάγησε”

Έτερος Εγώ: Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για τη συνεργασία με το Netflix, η οποία τελικά "ναυάγησε"

Ο σκηνοθέτης και δημιουργός της σειράς “Ετερος Εγώ” του Cosmote tv, Σωτήρης Τσαφούλιας, μίλησε για τη συνεργασία με το Netflix, η οποία “ναυάγησε”.

«Η προσφορά του Netflix δεν αφορούσε εξαψήφιο, αλλά επταψήφιο νούμερο, το οποίο δεν άρχιζε ούτε με το ένα ούτε με το δύο οπότε το οικονομικό δεν ήταν το πρόβλημα, όμως οι συζητήσεις δεν κατέληξαν σε deal, καθώς υπήρξαν πολλά εμπόδια. Αρχικά ήταν η πρόθεση της πλατφόρμας να κατέβει η σειρά από την Cosmote, κάτι όμως που η εταιρία δεν το δέχθηκε, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να χάσουν αρκετό για να βρουν την χρυσή τομή. Όταν αυτή βρέθηκε, υπήρξε ένα μεγαλύτερο και πιο ουσιαστικό πρόβλημα. Αυτό που αφορούσε τον τρίτο κύκλο, τη ‘Νέμεσις’» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσαφούλιας, μιλώντας στο podcast του Λάμπρου Φισφή.

Στην συνέχεια, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος είπε: «Το πράγμα άρχισε να χαλάει όταν η Cosmote TV αποφάσισε για τους δικούς της λόγους, οι οποίοι είναι απόλυτα σεβαστοί από την πλευρά μου, να παίζει τη σειρά το Netflix παντού εκτός από την Ελλάδα και στην Ελλάδα να το παίζει μόνο η Cosmote TV και το Netflix αυτό δεν το δέχτηκε. Το Netflix από την αρχή είχε στο μυαλό του κάτι σαν το ‘La Casa De Papel’, δηλαδή όπως ότι βγήκε κάτι στην Ισπανία, δεν πήγε καλά, το πήραμε εμείς, είχε δυναμική, το προωθήσαμε και έγινε. Το Netflix για να μπει στη μυθοπλασία μιας χώρας, το ενδιαφέρει πρωτίστως να παίξει στη χώρα που μπαίνει γι’ αυτό δεν έχει μπει ακόμα στην Ελλάδα, δηλαδή να έπαιρνε ελληνικό προϊόν και να μην το έδειχνε στην Ελλάδα, δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση».

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας εξήγησε πως απογοητεύθηκε από τη μη επίτευξη αυτής της συμφωνίας, καθώς αυτή θα άνοιγε το δρόμο και σε άλλους δημιουργούς.