Έρχεται το “Βήμα της Άνδρου”

Έρχεται το “Βήμα της Άνδρου”

ΤΟ «ΒΗΜΑ» ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ «ΒΗΜΑ της ΑΝΔΡΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 

Αυτή την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στο «ΒΗΜΑ», το Φθινόπωρο παίρνει το χρώμα του Αιγαίου και τους τίτλους γράφουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της αρχοντικής Άνδρου.

Η 12η μαθητική εφημερίδα του «ΒΗΜΑΤΟΣ» κυκλοφορεί από τους νέους του Κορθίου, ενός μικρού παραθαλάσσιου χωριού της Άνδρου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου της περιοχής, καλούνται με συνεντεύξεις, έρευνες και ρεπορτάζ  να αναδείξουν ξεχωριστές στιγμές της ιστορίας της περιοχής τους και να εκφράσουν τους προβληματισμούς, τις σκέψεις, τις ιδέες και τις αγωνίες τους.

Το δημοσιογραφικό οδοιπορικό του «ΒΗΜΑΤΟΣ» στα σχολεία και τις πόλεις της Περιφέρειας ξεκίνησε στις 22 Νοεμβρίου 2020, από την πόλη των Ιωαννίνων και την περίφημη Ζωσιμαία Σχολή της και συνεχίζεται δυναμικά και φέτος.

Η Ελλάδα, με τη ματιά των νέων, μπήκε σε λέξεις και εικόνες και αποτέλεσε το υλικό δώδεκα ως σήμερα μαθητικών εφημερίδων το περιεχόμενο των οποίων εντυπωσίασε και έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης, με τον πλούτο και την ποιότητα του.

Αυτή την εβδομάδα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Άνδρου γράφουν για:

-Τον Θεόφιλο Καΐρη, τον Έλληνα φιλόσοφο και εκφραστή των ιδεών του Διαφωτισμού στην Ελλάδα, πρώτο παιδαγωγό της Ελληνικής Επανάστασης, αγωνιστή και δάσκαλο.

-Την Άνδρο και τους καπεταναίους: Η ναυτική ιστορία νησιού, η «Μικρά Αγγλία» και οι ιστορίες της που αρχίζουν ήδη από τον 18ο αιώνα.

-Τον Στρόφιλα, την  (άγνωστη) αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που βρίσκεται στην Άνδρο.
-Το μαγευτικό δίκτυο μονοπατιών του νησιού που έγιναν πόλος έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο.
-Το Μουσείο Γουλανδρή και την καλλιτεχνική πρωτοπορία του επί 42 χρόνια .
-Την ιστορία του νησιού, τα σπάνια κειμήλια και εκθέματα στα μοναστήρια και τα κάστρα.

-Συνεντεύξεις του Γιώργου Σαλταφέρου και  Κώστα Γαρύφαλλου, δύο ζωγράφους και εκπαιδευτικούς που μένουν μόνιμα στην Άνδρο και μιλούν για το νησί.