Ενθουσιασμένος ο Πρίγκιπας Κάρολος με το μενού του Λευτέρη Λαζάρου: Το παλάτι ζήτησε τις συνταγές από τον σεφ

Ενθουσιασμένος ο Πρίγκιπας Κάρολος με το μενού του Λευτέρη Λαζάρου: Το παλάτι ζήτησε τις συνταγές από τον σεφ

Την χώρα μας και συγκεκριμένα την Αθήνα είχαν επισκεφτεί ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Κάμιλα για τους εορτασμούς από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

O Λευτέρης Λαζάρου ήταν αυτός που επιμελήθηκε το μενού για το δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για τους επίσημους καλεσμένους και πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο σεφ αποκάλυψε ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος ενθουσιάστηκε με όσα έφαγε και το παλάτι ζήτησε τις συνταγές.

“Ζήτησαν όλο το μενού όχι μόνο μία συνταγή και αυτό μας κάνει περήφανους και αρεστούς γιατί χωρέσαμε όση περισσότερη Ελλάδα μπορούσε σε ένα πιάτο. Ήταν τέσσερα πιάτα μαζί με το γλυκό. Αντιλαμβάνεστε ότι εμένα προσωπικά αυτό με έχει κάνει υπερήφανο. Βοηθώντας τον πρωτογενή τομέα πάντα γιατί ο στόχος ενός μάγειρα ξέρετε όταν συνταγογραφεί είναι η ανάπτυξη το πρωτογενή τομέα. Αυτά πάνε χέρι με χέρι. Πάντα ο στόχος μου, η έμπνευσή μου ήταν τα τοπικά προϊόντα, η Ελλάδα με εμπνέει εμένα”, ανέφερε ο Λευτέρης Λαζάρου.

Θυμίζουμε πως το μενού που γεύτηκαν ο πρίγκιπας Κάρολος, η Καμίλα αλλά και οι επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν το εξής:

  • Μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού
  • Σούπα με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας
  • Κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης
  • Φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.
  • Επιδόρπιο με λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης