Elif: Όλες οι εξελίξεις της εβδομάδας

Elif: Όλες οι εξελίξεις της εβδομάδας

ELIF
Καθημερινή δραματική σειρά  στο Star
Δευτέρα έως Παρασκευή στις 17:30 

Δευτέρα 13/1
Επεισόδιο 498

Η Ελίφ είναι στο αστυνομικό τμήμα και μιλάει με τον Γιουούφ, που είναι κρατούμενος. Ο Γιουσούφ χαίρεται πολύ όταν τη βλέπει αλλά της ζητάει να είναι προσεχτική και να μην έρθει να τον δει ξανά χωρίς να έχει ενημερώσει την οικογένειά της. Η Ζεϊνέπ πηγαίνει να πάρει την Ελίφ από το σχολείο αλλά δεν τη βρίσκει εκεί. Θυμάται τα λόγια της Ελίφ για τον Γιουσούφ και σκέφτεται πως ίσως η μικρή έχει πάει στο αστυνομικό τμήμα να τον δει.

Οι αστυνομικοί πηγαίνουν την Αρζού στο τμήμα αλλά στο δρόμο τους σταματάει ο Ουμίτ και τους σκοτώνει, σώζοντας την Αρζού.  Εκείνη σοκάρεται και ο Ουμίτ της λέει πως πρέπει να φύγουν αμέσως. Καθώς φεύγουν, οι αστυνομικοί σηκώνονται από το έδαφος καθώς στην πραγματικότητα είναι άντρες του Ουμίτ, ο οποίος κατάστρωσε αυτό το σχέδιο για να τρομάξει την Αρζού.  Η Ζεϊνέπ παίρνει την Ελίφ από το αστυνομικό τμήμα και η μικρή της ζητάει να το κρατήσει μυστικό.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου όμως η Ελίφ προδίδει μόνη της το μυστικό της.  Η οικογένεια είναι θυμωμένη με την Ελίφ αλλά και τη Ζεϊνέπ.  Η Ζεϊνέπ τους λέει πως και εκείνη έχει αμφιβολίες για το άτομο του Γιουσούφ.  Η οικογένεια αντιδρά πολύ άσχημα στα λόγια της Ζεϊνέπ και εκείνη θυμώνει και ανεβαίνει στο δωμάτιό της.  Ο Σελίμ την ακολουθεί και ο καυγάς ανάμεσα στο ζευγάρι συνεχίζεται.

Ο Ουμίτ κανονίζει τις λεπτομέρειες ώστε να φύγει με την Αρζού από τη χώρα όσο πιο σύντομα γίνεται.  Η Γκόντζα αγοράζει καινούριο αυτοκίνητο και η ζήλια της Ασουμάν μεγαλώνει. Θέλει να τα ξαναβρεί με τον Ερκούτ.  Ο Σελίμ διαβάζει στην εφημερίδα για τα επιτεύγματα της εταιρίας Ντορουκλάρ και αναρωτιέται αν συνδέεται με κάποιο τρόπο ο Ουμίτ.  Το αφεντικό της Ζεϊνέπ την ενημερώνει για ένα επαγγελματικό δείπνο, γεγονός που δεν της αρέσει καθόλου…

Τρίτη 14/1
Επεισόδιο 499

Ο φίλος δικηγόρος του Γιουσούφ ετοιμάζει ένα φάκελο για εκείνον και ζητάει από τον αστυνομικό να τον παραδώσει στον εισαγγελέα. Οι εφευρέσεις της Ελίφ και του Ταϊλαν είναι οι καλύτερες στην τάξη τους και αυτό τους δίνει το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν το σχολείο τους στον τελικό διαγωνισμό. Κάποιοι μαθητές από άλλη τάξη όμως εκφοβίζουν τα δύο παιδιά.

Ο Γιουσούφ αφήνεται ελεύθερος. Ο φίλος του Ορχάν του ζητάει να ηρεμήσει και του υπόσχεται να αποκαταστήσουν το όνομα του στην οικογένεια Εμίρογλου. Ο Ουμίτ και η Αρζού είναι στο λιμάνι και ετοιμάζονται να φύγουν με μια βάρκα αλλά τους πιάνει η αστυνομία. Μεταφέρονται στο τμήμα για κατάθεση. Η Μελέκ λυπάται όταν βλέπει πως ο Γιουσούφ είναι ελεύθερος αλλά χαίρεται όταν μαθαίνει πως συνελήφθη η Αρζού.  Ο Σελίμ και η Μελέκ πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα.

Ο Ουμίτ τους βλέπει και προσπαθεί να κρυφτεί.  Η Μελέκ λέει στους αστυνομικούς για την απαγωγή και τη φωτιά αλλά της ζητάνε αν έχει αποδείξεις για όσα λέει.  Η Αρζού αφήνεται ελεύθερη και συναντάει ξανά τον Ουμίτ. Τώρα δεν φοβούνται την αστυνομία μετά από πολλές εβδομάδες.  Οι φόβοι όμως της οικογένειας Εμίρογλου αυξάνονται επειδή ο Γιουσούφ και η Αρζού είναι ελεύθεροι…

Τετάρτη 15/1
Επεισόδιο 500

Ο Γιουσούφ δεν μπορεί να καταλάβει πως ξέφυγε η Αρζού. Ο Ορχάν, ο δικηγόρος φίλος του, του μιλάει για το παρελθόν της Αρζού.  Ο Γιουσούφ καταλαβαίνει πως η Αρζού προσπαθεί να κάνει κακό στη Μελέκ και την Ελίφ επειδή πιστεύει ότι η Μελέκ ευθύνεται για τον θάνατο της Τουγτσέ.

Η Αρζού διαβάζει στην εφημερίδα για την άνοδο της εταιρίας Ντορουκλάρ και γίνεται έξαλλη γιατί πιστεύει πως η Γκόντζα χρησιμοποιεί χρήματα που της ανήκουν. Έτσι, μαζί με τον Ουμίτ, πηγαίνουν στην εταιρία για να μιλήσουν με την Γκόντα. Η Αρζού έχει νομικά δικαιώματα στην εταιρία αλλά η Γκόντζα διαφωνεί.  Καθώς η Γκόντζα και η Αρζού τσακώνονται για τα συμβόλαια, έρχεται ο Σελίμ, οποίος θέλει να μάθει ποιος διευθύνει την εταιρία. Ο Σελίμ βλέπει την Γκόντζα αλλά όχι την Αρζού και τον Ουμίτ. Ο Σελίμ ρωτάει την Γκόντζα για τον Ουμίτ και εκείνη του λέει πως δεν ξέρει κανέναν με αυτό το όνομα.

Όταν ο Σελίμ φεύγει, η Γκόντζα λέει στον Ερκούτ πως τώρα έχει ένα στοιχείο στα χέρια της για εκβιάσει την Αρζού και τον Ουμίτ αν έρθουν ξανά για υπογραφές.  Η Αϊλά, το κορίτσι που γνώρισαν στον Μουράτ η Τουλάι και ο Βεϊσελ, προσπαθεί να τον πλησιάσει.  Ο Μουράτ δεν θέλει να δημιουργήσει σχέση μαζί της αλλά εκείνη φαίνεται αποφασισμένη να τον παντρευτεί.  Τα παιδιά, που είχαν εκφοβίσει την Ελίφ και τον Ταϊλάν, κλειδώνουν τον μικρό στην αποθήκη και η Ελίφ τον σώζει…

Πέμπτη 16/1
Επεισόδιο 501

Ο Σελίμ λέει στην οικογένειά του πως η εταιρία Ντορουκλάρ ανήκει στην Γκόντζα αλλά πριν άνηκε στον Σερντάρ. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν πως ο Σερντάρ προσπαθούσε να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της κόρης του. Το θεωρούν αδιανόητο αφού η Τουγτσέ ήταν για εκείνους μέλος της οικογένειάς τους. Η Ζεϊνέπ ντύνεται πολύ καλά για τη δουλειά της. Αυτό από τη μια αρέσει στον Σελίμ αλλά από την άλλη τον γεμίζει υποψίες. Η εφεύρεση της Ελίφ και του Ταϊλάν κερδίζει στο διαγωνισμό. Η Αϊλά κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει την καρδιά του Μουράτ.  Ο Μουράτ δεν μπορεί να την αποφύγει.

Ο Βεϊσέλ και η Τουλάι είναι με το μέρος της Αϊλά και προσπαθούν να τον πείσουν πως η κοπέλα θα είναι μια τέλεια σύζυγος για εκείνον.  Η Ζεϊνέπ και το αφεντικό της είναι στο εστιατόριο για το επαγγελματικό γεύμα.  Το αφεντικό της λέει πως η συνάντηση με τους εκπροσώπους της άλλης εταιρίας ακυρώθηκε. Παραγγέλνει φαγητό αλλά η Ζεϊνέπ θέλει να φύγει. Το αφεντικό της επιμένει να μείνει.  Εκείνη τη στιγμή ο Σελίμ περνάει από το εστιατόριο και τους βλέπει. Το αφεντικό της Ζεϊνέπ της κρατάει το χέρι και της λέει πως τον τελευταίο καιρό δείχνει θλιμμένη.  Βλέποντας το αυτό ο Σελίμ γίνεται έξαλλος. Μπαίνει στο εστιατόριο και κάνει σκηνή.

Αρπάζει από το χέρι τη Ζεϊνέπ και επιστρέφουν σπίτι.  Ο Σελίμ μιλάει άσχημα στη Ζεϊνέπ και στη συνέχεια φεύγει από το σπίτι. Όταν ηρεμεί, επιστρέφει αλλά δεν βρίσκει πουθενά τη Ζεϊνέπ. Βρίσκει όμως ένα γράμμα της Ζεϊνέπ στο οποίο του λέει πως νιώθει άσχημα επειδή δεν την εμπιστεύεται και για αυτό φεύγει. Η Ζεϊνέπ πηγαίνει στο σπίτι του πατέρα της.

Η Μελέκ παραμένει στο εργαστήριο και δουλεύει ενώ έχουν φύγει όλα τα κορίτσια. Ξεχνάει ανοιχτό τον φούρνο και το αέριο αρχίζει να την επηρεάζει. Το πόδι της πονάει ακόμα και περπατάει με δυσκολία. Ο Γιουσούφ βλέπει τα φώτα στο εργαστήριο ανοιχτά.  Ξέρει πως η Μελέκ είναι εκεί και πηγαίνει να ελέγξει αν είναι καλά.  Λίγο πριν η Μελέκ χάσει τις αισθήσεις της, ο Γιουσούφ τη σώζει. Ενώ βρίσκονται στην κουζίνα, έρχεται ο Τζεβαχίρ στο εργαστήριο. Ο Τζεβαχίρ δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία τους και πιστεύει πως οι εργάτριες ξέχασαν ανοιχτή την πόρτα. Κλείνει τα φώτα και κλειδώνει. Τώρα, ο Γιουσούφ και η Μελέκ έχουν παγιδευτεί. Ο Γιουσούφ ανησυχεί για την υγεία της Μελέκ.  Προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα αλλά δεν τα καταφέρνει…

Παρασκευή 17/1
Επεισόδιο 502

Ο Γιουσούφ προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα και μετά από μεγάλη προσπάθεια καταφέρνει να σπάσει την πρώτη κλειδαριά αλλά πρέπει να σπάσει και την αλυσίδα.  Δεν τα καταφέρνει και έτσι κάθεται δίπλα στη Μελέκ και της μιλάει. Στο κτήμα η Ελίφ αναρωτιέται που είναι η μητέρα της γιατί πάντα ενημερώνει όταν πρόκειται να αργήσει. Ζητάει από τον θείο της να πάει στη δουλειά της μαμάς της για να βεβαιώσει ότι είναι καλά.  Ο Βεϊσέλ ενημερώνει τον Σελίμ πως η Ζεϊνέπ είναι στο σπίτι του.

Ο Σελίμ όμως δεν θέλει να πάει και να πάρει τη γυναίκα του.  Ο Γιουσούφ φτιάχνει ένα κρεβάτι για να κοιμηθεί η Μελέκ και εκείνος πηγαίνει στην κουζίνα. Στην αρχή η Μελέκ είναι ανήσυχη αλλά μετά αποκοιμιέται. Ο Σελίμ έρχεται και σπάει την αλυσίδα αλλά και πάλι παρεξηγεί την κατάσταση και επιτίθεται στον Γιουσούφ.  Ο Γιουσούφ του ζητάει να τον ακούσει πρώτα αλλά ο Σελίμ είναι έξαλλος.  Δεν ακούει τίποτα και φεύγει με τη Μελέκ.  Στο δρόμο η Μελέκ εξηγεί στον Σελίμ πως ο Γιουσούφ της έσωσε τη ζωή. Ο Σελίμ δεν πείθεται από τα λόγια της και της λέει πως ίσως είναι μέρος κάποιου νέου σχεδίου του Γιουσούφ.

Όταν φτάνουν σπίτι, η Μελέκ σκέφτεται όσα έχουν συμβεί και νιώθει μπερδεμένη. Αρχίζει να σκέφτεται πως ο Γιουσούφ ίσως πραγματικά προσπαθεί να τη βοηθήσει. Στο βιβλιοπωλείο ο Γιουσούφ είναι με τον δικηγόρο φίλο του και του λέει πως έχει βαρεθεί να παρεξηγούν τις προθέσεις του.  Ο φίλος του θεωρεί πως πρέπει να κάνει λίγο υπομονή ακόμη και όλα θα ξεκαθαρίσουν. Επίσης του λέει πως δεν τον έχει δει ποτέ πριν τόσο ζωντανό και πως η Μελέκ είναι μια καινούρια σελίδα στη ζωή του. Το επόμενο πρωί, οι εργάτριες βλέπουν την κλειδαριά στο εργαστήριο σπασμένη και την πόρτα ανοιχτή. Η Μπαχριγιέ σκέφτεται πως η Μελέκ έκανε κάποια γιορτή όταν έφυγαν όλες…

http://www.star.gr/tv/shows/elif/       

https://www.star.gr/tv/pressroom/