Elif: Όλες οι εξελίξεις της εβδομάδας

Elif: Όλες οι εξελίξεις της εβδομάδας

ELIF
Καθημερινή δραματική σειρά  στο Star
Δευτέρα έως Παρασκευή στις 17:30

Δευτέρα 10/8
Επεισόδιο 646

Η Μελέκ ξέρει πια την αλήθεια. Ο Γιουσούφ της είπε ότι την αγαπάει. Μετά από τόσο καιρό σιωπής, ο Γιουσούφ δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει. Ανοίγει την καρδιά του και λέει στη Μελέκ πως ένιωθε ότι ήταν έγκλημα το ότι την αγαπάει. Δεν τολμούσε να το παραδεχθεί ούτε στον εαυτό του αλλά τώρα είναι σίγουρος. Η Μελέκ δεν μπορεί να αρθρώσει κουβέντα και φεύγει. Περνάει δίπλα από τη Σιταρέ αλλά ούτε που τη βλέπει.

Η Σιταρέ όμως βλέπει τον Γιουσούφ να υποφέρει και κατηγορεί τον εαυτό της.  Ο Γιουσούφ σκέφτεται μήπως ήταν λάθος το ότι μίλησε ανοιχτά στη Μελέκ. Η αντίδρασή της τον ανησυχεί. Η Μελέκ από την άλλη δεν ξέρει τι να κάνει.  Ο Μουσφίκ θέλει να μάθει γιατί ο Σελίμ δεν εμφανίστηκε στο επαγγελματικό τους ραντεβού. Η Ζεϊνέπ δεν ξέρει τι να πει και τον δικαιολογεί λέγοντας πως είχε πολλές δουλειές. Ο Μουσφίκ της λέει πως περιμένει να τον δει σύντομα. Δεν ξεχνάει πως ο Σελίμ του έσωσε τη ζωή και τα χρήματά του. Ο Βεϊσέλ συναντάει πάλι τον Τσεϊχούν και ο νεαρός προσφέρεται να του κουβαλήσει τις τσάντες με τα ψώνια.

Ο Βεϊσέλ τον καλεί να φάνε μαζί.  Η Λεϊλά πηγαίνει στο μαγαζί του Γιουσούφ αλλά η Σιταρέ της λέει πως έχει φύγει και δεν ξέρει πότε θα γυρίσει και η Λεϊλά αποχωρεί.  Ο Σελίμ επιστρέφει σπίτι και η Ζεϊνέπ θέλει να του μιλήσει.  Του αναφέρει την επίσκεψη του Μουσφίκ και περιμένει από εκείνον μια απάντηση. Ο Σελίμ όμως δεν θέλει να μιλήσει και πηγαίνει στο δωμάτιο του. Η Ζεϊνέπ πληγώνεται από τη συμπεριφορά του.  Ο Γιουσούφ επιστρέφει στο μαγαζί του και η Ελίφ με την Ιντζί τον ρωτάνε γιατί δεν ήρθε να φάνε μαζί το προηγούμενο βράδυ. Ο Γιουσούφ δικαιολογείται λέγοντας πως είχε δουλειά.  Η Αλιγιέ πηγαίνει στο δωμάτιο του Σελίμ και του ζητάει να μιλήσει με τη Ζεϊνέπ γιατί είναι σίγουρη πως για όλα υπάρχει λύση.

Ο Τσεϊχούν είναι στο σπίτι του Βεϊσέλ και η Αϊλά σοκάρεται όταν τον βλέπει. Το αληθινό όνομα του Τσεϊχούν είναι Κάαν και είναι ο πρώην αγαπημένος της. Δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει αλλά κάνουν σαν να μην γνωρίζονται. Η Λεϊλά πηγαίνει φαγητό στον Γιουσούφ. Ο Σελίμ θέλει να μιλήσει στη Ζεϊνέπ αλλά η κοπέλα είναι πληγωμένη. Προσπαθεί να κερδίσει πάλι την καρδιά της και της μιλάει γλυκά αλλά εξακολουθεί να κρύβει την αλήθεια για την υγεία του. Η Ζεϊνέπ τον αγαπάει πολύ και δεν μπορεί να είναι άλλο θυμωμένη μαζί του και τον αγκαλιάζει…

Τρίτη 11/8
Επεισόδιο 647

Η Μελέκ και ο Γιουσούφ σκέφτονται ο ένας τον άλλο. Ο Σελίμ πηγαίνει την Ελίφ και την Ιντζί στο πάρκο. Έχει αποδεχθεί το γεγονός πως θα πεθάνει και θέλει να περάσει όμορφες στιγμές με την οικογένειά του.  Η Λεϊλά πηγαίνει στο μαγαζί του Γιουσούφ και η Σιταρέ της λέει να σταματήσει να προσπαθεί να τον κερδίσει. Η Λεϊλά κάνει πως δεν καταλαβαίνει και η Σιταρέ της λέει ξεκάθαρα πως ο Γιουσούφ αγαπάει τη Μελέκ.  Η Λεϊλά φεύγει χωρίς να πει κουβέντα. Ο Τσεϊχούν (Κάαν) σταματάει την Αϊλά στο δρόμο και της λέει πως ξέρει ότι περιμένει το παιδί του και ότι ακόμα τον αγαπάει.

Η Αϊλά το αρνείται. Η Ελίφ και η Ιντζί παίζουν με τον Σελίμ στο πάρκο αλλά εκείνος χάνει πάλι τις αισθήσεις του. Τα κορίτσια ζητούν βοήθεια. Ο Σελίμ μεταφέρεται στο νοσοκομείο και εκεί συνέρχεται. Ο γιατρός θέλει να τον υποβάλει σε εξετάσεις αλλά ο Σελίμ του λέει πως δεν χρειάζεται γιατί ξέρει ήδη ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο. Η Ελίφ το ακούει αλλά όταν βλέπει τον θείο της δεν λέει κουβέντα. Είναι πολύ λυπημένη αλλά συμπεριφέρεται φυσιολογικά. Η Λεϊλά σκέφτεται τα λόγια της Σιταρέ. Αν και είχε άρνηση για όλα, ξέρει πως η Σιταρέ έχει δίκιο. Θέλει να βγάλει από την καρδιά της τον Γιουσούφ αλλά δεν μπορεί.

Ο Σελίμ επιστρέφει με τα κορίτσια σπίτι και τους ζητάει να μην πουν τίποτα για ότι έγινε. Στο δείπνο η Αλιγιέ μιλάει για το μέλλον και ο Σελίμ νιώθει άσχημα. Δεν ξέρει για πόσο καιρό ακόμα θα καταφέρει να κρύψει από όλους την αλήθεια για την υγεία του. Η Λεϊλά νιώθει απελπισμένη και καταστρώνει ένα νέο σχέδιο. Τηλεφωνεί σε έναν άντρα, τον Γιαχιά και τον καλεί για δείπνο.  Ο Σελίμ επισκέπτεται τον Γιουσούφ και εκείνος καταλαβαίνει πως κάτι τον απασχολεί.

Ο Σελίμ όμως δεν μιλάει για τον πρόβλημά του ούτε στον Γιουσούφ. Ο Γιουσούφ λέει στον Ορχάν πως δεν μπορεί να μείνει στο σπίτι με την οικογένεια Εμίρογλου μέχρι να του απαντήσει η Μελέκ. Ο Γιαχιά είναι ξάδελφος της Λεϊλά και όταν πηγαίνει σπίτι της τη ρωτάει για ποιο λόγο τον κάλεσε…

Τετάρτη 12/8
Επεισόδιο 648

Η Αϊλά είναι συνεχώς αφηρημένη και ο Μουράτ καταλαβαίνει πως κάτι της συμβαίνει. Η Αϊλά του λέει πως όλα είναι καλά. Η Λεϊλά λέει το σχέδιο της στον Γιαχιά.  Η Ζεϊνέπ έχει ναυτία και υποψιάζεται πως είναι έγκυος.  Η Αλιγιέ λέει στη Μελέκ και τη Σιταρέ να πουν στον Γιουσούφ να έρθει για δείπνο γιατί είναι μέρες που δεν τον έχουν δει. Πιστεύει πως ο Γιοσούφ έχει κάποιο πρόβλημα. Η Σιταρέ της λέει πως έχει πολλές δουλειές να τακτοποιήσει.

Ο Γιουσούφ βλέπει τη Μελέκ στο δρόμο για τη δουλειά της και της λέει πως δεν περιμένει κάποια απάντηση και ζητάει συγνώμη αν τα λόγια του την πλήγωσαν αλλά δεν μπορούσε να κρύβει πια τα αισθήματά του. Η Αλιγιέ κοιτάζει οικογενειακές φωτογραφίες και δείχνει στον Σελίμ μια φωτογραφία του αδελφού του. Του λέει πως το να χάνεις ένα γιο είναι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο.  Ο Σελίμ νιώθει απαίσια και φεύγει.  Η Λεϊλά συναντάει τη Μελέκ και της κάνει μια πρόταση για δουλειά.

Της λέει πως ο ξάδελφός της Γιάχια έχει εργοστάσιο σε μια κοντινή πόλη και πως θέλει να συνεργαστεί με έμπειρούς ανθρώπους. Θέλει να τη συστήσει στον Γιάχια και αν συμφωνήσει να γίνει στο εργοστάσιό του διευθύντρια. Η Μελέκ αρνείται αλλά η Λεϊλά επιμένει να συναντηθεί πρώτα μαζί του και μετά να δώσει την οριστική της απάντηση.  Η Ζεϊνέπ δεν βρίσκει τον Σελίμ. Τηλεφωνεί στον Γιουσούφ και εκείνος της λέει πως δεν ξέρει που είναι αλλά θα τον ψάξει. Ο Γιουσούφ αναζητώντας τον Σελίμ, βλέπει την Ελίφ να κάθεται μόνη σε ένα παγκάκι στο πάρκο και τη ρωτάει τι της συμβαίνει.

Η Ελίφ του λέει όλα όσα άκουσε στο νοσοκομείο για τον Σελίμ.   Τώρα ο Γιουσούφ ξέρει την αλήθεια και προσπαθεί να ηρεμήσει τη μικρούλα.  Η Αϊλά είναι μόνη στο σπίτι και την επισκέπτεται ο Τσεϊχούν (Κάαν). Της λέει πως θέλει να της μιλήσει και εκείνη πανικοβάλλεται. Ο Τσεϊχούν (Κάαν) της μιλάει γλυκά αλλά η Αϊλά του ζητάει να φύγει. Φεύγοντας ο Τσεϊχούν (Κάαν) πέφτει πάνω στον Μουράτ και δικαιολογεί την παρουσία του λέγοντας πως ήρθε να δει τον Βεϊσέλ.

Ο Γιουσούφ βρίσκει τον Σελίμ και του λέει πως ξέρει την αλήθεια για την υγεία του. Ο Σελίμ σοκάρεται και ο Γιουσούφ του εξηγεί πως η Ελίφ άκουσε την αλήθεια στο νοσοκομείο. Ο Γιουσούφ του ζητάει να είναι δυνατός και πως μαζί θα καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα…

Πέμπτη 13/8
Επεισόδιο 649

Ο Σελίμ πηγαίνει την Ελίφ σπίτι αλλά πριν φτάσουν κάθονται στο πάρκο. Η Ελίφ νιώθει άσχημα.  Δεν θέλει να χάσει τον θείο της. Ο Σελίμ της λέει πως πρέπει να φανούν δυνατοί και της ζητάει να μη μιλήσει σε κανέναν. Η Ελίφ το υπόσχεται αλλά ζητάει από τον Σελίμ να της υποσχεθεί πως θα είναι δυνατό και θα προσπαθήσει να ζήσει. Η Ζεϊνέπ και η Αλιγιέ περιμένουν τον Σελίμ στο σπίτι.

Όταν εμφανίζεται με την Ελίφ, η Ζεϊνέπ εκφράζει την αγωνία της επειδή δεν μπορούσε να τον βρει όλη μέρα. Ο Σελίμ της λέει πως δεν ένιωθε καλά και πήγε μια βόλτα. Η Ζεϊνέπ του λέει πως πρέπει να δει έναν γιατρό και εκείνος υπόσχεται να το κάνει. Η Ζεϊνέπ του λέει πως έκλεισε ραντεβού για την επόμενη μέρα. Η Μελέκ αποφασίζει να συναντήσει τον Γιαχιά.

Η Ζεϊνέπ καταλαβαίνει πως κάτι απασχολεί τη Μελέκ και όταν τη ρωτάει εκείνη της λέει πως πρέπει να μετακομίσουν. Η Ζεϊνέπ ξαφνιάζεται όταν το ακούει. Η Μελέκ είναι έτοιμη να της εξηγήσει τα πάντα αλλά η Αλιγιέ έρχεται και έτσι αλλάζει κουβέντα. Ο Γιουσούφ μιλάει στον Ορχάν για το πρόβλημα υγείας του Σελίμ. Ο Ορχάν του λέει πως γνωρίζει έναν γιατρό ογκολόγο, που έχει θεραπεύσει πολλούς ασθενείς.  Η Μελέκ δείχνει στη Ζεϊνέπ το βιβλίο, που της χάρισε ο Γιουσούφ και της μιλάει για την ερωτική εξομολόγηση, που της έκανε. Η Αϊλά είναι με τον Μουράτ, τον Βεϊσελ και την Τουλάι και δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Κάαν (Τσεϊχούν).

Πανικοβάλλεται και ο Μουράτ υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά.  Η Ζεϊνέπ ρωτάει τη Μελέκ τι νιώθει για τον Γιουσούφ. Η Μελέκ δεν έχει να της δώσει απάντηση.  Της λέει μόνο πως πρέπει να μετακομίσουν και της μιλάει και για την προσφορά δουλειάς που έχει σε άλλη πόλη.  Η Λεϊλά λέει στον Γιουσούφ πως ο ξάδελφος της Γιαχιά είδε τη Μελέκ και του άρεσε και πως εκείνη δέχτηκε να βγει μαζί του.

Ο Γιουσούφ τους βλέπει μαζί σε ένα καφέ και παρεξηγεί εντελώς την κατάσταση. Το σχέδιο της Λεϊλά φαίνεται πως έχει πετύχει.  Ο Σελίμ συναντάει τη Ζεϊνέπ και θέλει να της πει την αλήθεια για την υγεία του αλλά πριν προλάβει να μιλήσει η Ζεϊνέπ του ανακοινώνει πως είναι έγκυος…

Παρασκευή 14/8
Επεισόδιο 650

Ο Σελίμ μένει άφωνος με τα νέα της εγκυμοσύνης της Ζεϊνέπ. Ο Γιουσούφ νιώθει απαίσια όταν βλέπει τη Μελέκ με τον Γιαχιά και μιλάει σχετικά στον Ορχάν, είναι πολύ απογοητευμένος. Ο Γιάχια κάνει την επαγγελματική του πρόταση στη Μελέκ. Αργότερα ο Γιάχια λέει στη Λεϊλά πως έκανε την προσφορά του στη Μελέκ και πως πραγματικά του άρεσε αυτή η κοπέλα. Αυτό στην αρχή δεν αρέσει στη Λεϊλά αλλά στη  συνέχεια σκέφτεται πως αν ο Γιάχια κερδίσει την καρδιά της Μελέκ, εκείνη δεν θα είναι πια εμπόδιο και θα μπορεί να έχει την ευκαιρία να κερδίσει την καρδιά του Γιουσούφ.

Ο Σελίμ και η Ζεϊνέπ ανακοινώνουν στην οικογένεια πως περιμένουν παιδί.  Όλοι ρωτούν όμως τι είπε ο γιατρός στον Σελίμ και η Ζεϊνέπ τους λέει πως τελικά δεν μπόρεσαν να πάνε γιατί είχε ναυτία. Η Λεϊλά επισκέπτεται τον Γιουσούφ και του λέει πως ο Γιαχιά γοητεύθηκε από τη Μελέκ και πως ίσως αυτή η γνωριμία να οδηγήσει σε κάτι καλό. Ο Γιουσούφ είναι έξαλλος αλλά προσπαθεί να το κρύψει και να συγκρατηθεί. Η Μελέκ μιλάει στην Αϊσέλ για την επαγγελματική πρόταση του Γιαχιά. Εκείνη της λέει πως είναι μια ικανή γυναίκα και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Η Μελέκ σκέφτεται πως πρέπει να συζητήσει το ζήτημα με την οικογένεια αλλά και την Ελίφ. Η Αϊσέλ της λέει πως η Ελίφ θα προσαρμοστεί γρήγορα σε ένα νέο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον αλλά εκεί που θα πάνε δεν θα υπάρχει ο Γιουσούφ στις ζωές τους.  Η Μελέκ ξέρει πως έχει δίκιο. Η μητέρα της Λεϊλά της λέει πως η γειτόνισσα τους, η Χανιφέ είδε τη Μελέκ με τον Γιαχιά και θα το πει σε όλους.

Η Λεϊλά της λέει πως συναντήθηκαν για επαγγελματικό λόγο. Ο Γιαχιά λέει πως αυτό είναι αλήθεια αλλά είναι γεγονός πως η Μελέκ του άρεσε και σαν γυναίκα.  Η Ζεϊνέπ και ο Σελίμ ανακοινώνουν το νέο της εγκυμοσύνης της στον Βεϊσέλ, τον Μουράτ και την Τουλάι.  Ο Βεϊσέλ είναι πανευτυχής γιατί θα αποκτήσει δύο εγγόνια…

http://www.star.gr/tv/shows/elif/
https://www.star.gr/tv/pressroom/