Elif: Όλες οι εξελίξεις της εβδομάδας

Elif: Όλες οι εξελίξεις της εβδομάδας

ELIF
Καθημερινή δραματική σειρά  στο Star
Δευτέρα έως Παρασκευή στις 17:30 

Δευτέρα 10/2
Επεισόδιο 518

Η Αλιγιέ είναι θυμωμένη με τον Σελίμ επειδή πιστεύει ότι άφησε έτσι απλά να φύγει η Ζεϊνέπ.  Η Ελίφ δουλεύει πλέον στο βιβλιοπωλείο του Γιουσούφ.  Την παίρνει ο ύπνος στην καρέκλα του Γιουσούφ με ένα βιβλίο στο χέρι. Η Μελέκ είναι ακόμα στη δουλειά. Μιλάει με την Αλιγιέ στο τηλέφωνο και της μιλάει για την κατάσταση ανάμεσα στον Σελίμ και τη Ζεϊνέπ.  Η Μελέκ δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Ζεϊνέπ και ο Σελίμ χωρίζουν.  Ο Βεϊσέλ λέει στον Μουράτ πως πλήρωσε μέρος των χρεών τους.

Το μυαλό του Βεϊσέλ βρίσκεται όμως αλλού καθώς τώρα ξέρει πως η Αρζού ξεκίνησε τη φωτιά, που προκάλεσε το θάνατο του Κενάν και της Τουγτσέ. Το αφεντικό της ΖεΪνεπ της λέει να φύγει νωρίτερα από τη δουλειά. Ο Σελίμ μιλάει με την Πελίν για τον χωρισμό του από τη Ζεϊνέπ. Ο Γιουσούφ υποψιάζεται πως η Ελίφ έχει ζητήσει δουλειά για κάποιο άλλο λόγο. Ο Γιουσούφ της δίνει το χαρτζιλίκι της και την ακολουθεί γιατί θέλει να μάθει τι θα το κάνει.  Ο Χακί δουλεύει στους κρύους δρόμους και αρρωσταίνει. Όταν πηγαίνει σπίτι του ο πατέρας του τον χτυπάει επειδή δεν πούλησε χαρτομάντηλα.

Η Ελίφ προσπαθεί να τον σταματήσει.  Ο πατέρας του Χακί, ο Καμίλ, αρπάζει την Ελίφ από το χέρι και προσπαθεί να χτυπήσει και τα δύο παιδιά.  Ο Γιουσούφ επεμβαίνει, χτυπάει τον Καμίλ και παίρνει τα παιδιά μαζί του στο βιβλιοπωλείο.  Η Μελέκ τους βλέπει όλους μαζί στο κατάστημα και πηγαίνει να δει τι συμβαίνει.  Ο Ερκούτ περιμένει τον κούριερ μπροστά από το κτήμα γιατί δεν θέλει να τον δει κανείς από το σπίτι. Ο κούριερ έχει το έγγραφο σχετικά με τη φωτιά, που έστειλε ο Ουμίτ.  Ο Ερκούτ σταματάει τον κούριερ χτυπώντας τον στο κεφάλι και παίρνει το έγγραφο.  Η Μελέκ και οι υπόλοιπες εργάτριες δουλεύουν σκληρά για να παραδώσουν μια παραγγελία…

Τρίτη 11/2
Επεισόδιο 519

Η Ζεϊνέπ θυμάται τις ωραίες στιγμές, που έζησε με τον Σελίμ και σκέφτεται και το δύσκολο παρόν. Βγάζει τη βέρα της και κάθε μέρα, που περνάει συμφιλιώνεται με την ιδέα του διαζυγίου.  Ο Γιουσούφ λέει στη Μελέκ το σχέδιο της Ελίφ  για να βοηθήσει τον Χακί.  Η Μελέκ είναι ευγνώμων στον Γιουσούφ επειδή έσωσε την κόρη της και τον Χακί.  Ο Ερκούτ μιλάει με τον γιατρό και εκείνος του λέει πως είναι θαύμα, που η Γκόντζα είναι ζωντανή και πως πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα της αμνησίας.  Ο Ερκούτ δείχνει στην Γκόντζα το έγγραφο, που πήρε από τον κούριερ και κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει να επανέλθει η μνήμη της.

Ο Γιούσουφ θέλει να πάρει μαζί της τον Χακί αλλά ο Γιουσούφ προτείνει να μείνει μαζί του. Ο Χακί έχει πυρετό.  Η Μελέκ και ο Γιουσούφ τον φροντίζουν.  Ο Γιουσούφ νιώθει πως έχει πάλι οικογένεια.  Η Τουλάι μαθαίνει από την Αλιγιέ πως η Ζεϊνέπ και ο Σελίμ αποφάσισαν να χωρίσουν και ενημερώνει τον Βεϊσέλ και τον Μουράτ.  Ο Χακί έχει υψηλό πυρετό.  Η Αρζού πηγαίνει στο νοσοκομείο να μιλήσει με την Γκόντζα με σκοπό να εκμεταλλευθεί την κατάστασή της και να την παραπλανήσει.  Της λέει πως είναι στενές φίλες και πως θα την φροντίσει.

Στη συνέχεια ρωτάει τον γιατρό αν μπορεί να πάρει μαζί της την Γκόντζα και τελικά τον πείθει. Όταν η Αρζού και η Γκόντζα φτάνουν σπίτι της λέει πως είναι υπάλληλος της αλλά πως έχουν μια καλή φιλική σχέση. Ο Ερκούτ διοικεί την εταιρία της Γκόντζα. Όταν τελειώνει τη δύσκολη μέρα του πηγαίνει στο νοσοκομείο να τη δει και ανακαλύπτει πως την έχει πάρει η Αρζού…

Τετάρτη 12/2
Επεισόδιο 520

Η Αρζού βάζει την Γκόντζα να υπογράψει τα χαρτιά που θέλει. Όταν φτάνει ο Ερκούτ είναι πολύ αργά. Η Αρζού του λέει πως μπορεί να πάρει την Γκόντζα και να την πάει όπου θέλει γιατί πια δεν έχει καμία δουλειά μαζί της.  Ένα από τα όνειρα της Αρζού έγινε πραγματικότητα. Πλέον μπορεί να ελέγχει την περιουσία του πατέρα της.  Ο Χακί αισθάνεται καλύτερα και η Μελέκ χαίρεται με τα καλά νέα.

Ο Χακί αποκοιμιέται και βλέπει εφιάλτη με τον πατέρα του να έρχεται στο βιβλιοπωλείο και να τον χτυπάει. Η Αρζού ξοδεύει τα χρήματα από την περιουσία του πατέρα της κάνοντας αγορές. Η Ασουμάν φροντίζει να είναι κοντά στην Αρζού γιατί τώρα εκείνη έχει τα χρήματα.  Ο δικηγόρος του Σελίμ του δίνει τα χαρτιά του διαζυγίου και τα υπογράφει. Στη συνέχεια στέλνει μήνυμα στη Ζεϊνέπ και της λέει πως θα περάσει από το γραφείο της με τα χαρτιά του διαζυγίου.  Η Αϊλά είναι συνεχώς κοντά στον Μουράτ, ο οποίος προσπαθεί να πουλήσει το εμπόρευμά του.

Όταν φεύγει η Αϊλά έρχεται ο προμηθευτής του Βεϊσέλ και ζητάει να πληρωθεί.  Τους δίνει διωρία μία μέρα για να τον ξεχρεώσουν.  Η Αϊλά ακούει τη συζήτηση ενώ ο Βεϊσέλ τηλεφωνεί στον Ερκούτ.  Η Αρζού θέλει να πάει για ψώνια και η Ασουμάν θέλει να πάει μαζί της. Η Μελέκ είναι στο βιβλιοπωλείο και ανησυχεί για τον Χακί. Τα ρούχα του είναι πολύ φθαρμένα και φοβάται πως θα αρρωστήσει ξανά. Ο Τζεβαχίρ της λέει πως περνάει πολύ χρόνο στο βιβλιοπωλείο ενώ θα έπρεπε να δουλεύει στο εργαστήρι ραπτικής.

Ο Βεϊσέλ ψάχνει παντού τον Ερκούτ. Ο Ερκούτ είναι με την Γκόντζα η οποία του κάνει χίλιες ερωτήσεις επειδή δεν θυμάται τίποτα και ο Ερκούτ αρχίζει να κουράζεται από την κατάσταση.  Ο Καμίλ, ο πατέρας του Χακί, μαθαίνει από έναν γείτονα του πως ο γιος του είναι σε ένα βιβλιοπωλείο…

Πέμπτη 13/2
Επεισόδιο 521

Ο Βεϊσέλ προσπαθεί να βρει τον Ερκούτ για να τον βοηθήσει οικονομικά. Η Τουλάι αναζητά τον Βεϊσέλ αλλά εκείνος δεν απαντάει στις κλήσεις της.  Η Τουλάι βρίσκει λεκέ από αίμα στα ρούχα του Βεϊσέλ. Η Ζεϊνέπ λαμβάνει λουλούδια από το αφεντικό της Εμρά. Ο Εμρά φλερτάρει τη Ζεϊνέπ.

Η Ζεϊνέπ νιώθει άβολα και του βάζει τις φωνές. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ο Σελίμ και χτυπάει τον Εμρά.  Ο Σελίμ ζητάει συγνώμη από τη Ζεϊνέπ και εκείνη του λέει πως δεν μπορεί να τον συγχωρήσει. Ο Ερκούτ καίει το έγγραφο, που τον συνδέει με τη φωτιά στο κτήμα. Ο Βεϊσέλ πηγαίνει στο γραφείο του Ερκούτ και τον εκβιάζει γιατί γνωρίζει την αλήθεια. Ο Ερκούτ έχει ένα νέο πρόβλημα να λύσει.  Ο πατέρας του Χακί πηγαίνει στο βιβλιοπωλείο και τον βρίσκει μαζί με την Ελίφ. Θέλει να πάρει μαζί του τον Χακί αλλά ο Γιουσούφ επεμβαίνει. Ο πατέρας του Χακί απειλεί με ένα μαχαίρι να κόψει τον λαιμό της Ελίφ.

Λέει  στον Γιουσούφ πως θα αφήσει την Ελίφ υπό έναν όρο, να πάρει πίσω τον γιο του.  Ο Γιουσούφ όμως με τη βοήθεια της πανέξυπνης Ελίφ, καταφέρνει να αφοπλίσει τον Καμίλ.  Η Αρζού ταλαιπωρεί την Γκόντζα.  Η Μπαχριγιέ βλέπει τον Γιουσούφ να παίζει με τον Χακί και την Ελίφ και διαδίδει πως το αγόρι ίσως είναι γιος του.  Ο Βεϊσέλ πηγαίνει στο σπίτι του Ουμίτ και βρίσκει εκεί τον δικηγόρο του ο οποίος τον ενημερώνει πως ο Ουμίτ λείπει στο εξωτερικό.

Ο Βεϊσέλ δεν φεύγει αλλά κρύβεται και ακούει τον δικηγόρο να τηλεφωνεί στον Ουμίτ και να του λέει πως θα συναντηθούν σύντομα. Ο Βεϊσέλ καταλαβαίνει από τη συζήτησή τους πως ο Ουμίτ δεν έχει φύγει.  Ο Μουράτ ζητάει από τον προμηθευτή του λίγο ακόμα χρόνο για να ξεχρεώσουν και εκείνος του απαντάει πως το χρέος τους έχει τακτοποιηθεί από την Αϊλά…

Παρασκευή 14/2
Επεισόδιο 522

Ο Μουράτ προσπαθεί να πει στον Βεϊσέλ πως η Αϊλά πλήρωσε το χρέος τους αλλά εκείνος δεν τον αφήνει να του μιλήσει.  Όταν φεύγει εκνευρισμένος από το σπίτι, δέχεται επίθεση από κάποιους άλλους πιστωτές του. Η Ασουμάν βάζει την Γκόντζα μέσα στο σπίτι ενώ η Αρζού κάνει μπάνιο. Της δίνει φαγητό και της ζητάει να είναι αθόρυβη και αόρατη όπως ένα φάντασμα. Ο Σελίμ λέει στη Μελέκ πως πρέπει να κάνει κάτι για να κερδίσει ξανά την καρδιά της Ζεϊνέπ.

Ο Γιουσούφ μαθαίνει τον Χακί να παίζει σκάκι. Ο πατέρας του Χακί σχεδιάζει να τον πάρει πίσω. Η Ελίφ μιλάει στην Ιντζί για όλα όσα έγιναν με τον πατέρα του Χακί και η Μελέκ τις ακούει. Για άλλη μια φορά αισθάνεται υποχρεωμένη απέναντι στον Γιουσούφ.  Η Μελέκ πηγαίνει στο βιβλιοπωλείο για να τον ευχαριστήσει αλλά έρχεται ο πατέρας του Χακί και τους απειλεί με μαχαίρι. Προσπαθεί να μαχαιρώσει τη Μελέκ αλλά ο Γιουσούφ μπαίνει μπροστά.

Ο Καμίλ τον μαχαιρώνει και παίρνει μαζί του τον Χακί. Η πληγή του Γιουσούφ δεν είναι σοβαρή και ένας γιατρός τον φροντίζει και του συνιστά να ξεκουραστεί.  Η Αρζού βλέπει την Γκόντζα στο σπίτι και γίνεται έξαλλη. Ζητάει από την Ασουμάν να τη διώξει αλλά θα φύγει και εκείνη από το σπίτι της. Ο πατέρας του Χακί τον στέλνει πάλι να ζητιανέψει…

http://www.star.gr/tv/shows/elif/       
https://www.star.gr/tv/press-room/