ELIF – Τα νέα πρόσωπα του 4ου κύκλου

ELIF - Τα νέα πρόσωπα του 4ου κύκλου

ELIF – Τα νέα πρόσωπα του 4ου κύκλου

Δευτέρα έως Παρασκευή στις 17:30

Η Ελίφ, μετά το τρομερό τροχαίο ατύχημα, ξυπνάει σε μια νέα, σκληρή πραγματικότητα. Ορφανή αλλά και μόνη στον κόσμο, μετά τον χαμό των αγαπημένων της προσώπων. Για άλλη μια φορά η μικρή Ελίφ καλείται να αντιμετωπίσει έναν άδικο κόσμο, όμως δεν ξέρει ότι κάποιος εκεί έξω έχει άλλα σχέδια για αυτή. Η Ματσιντέ Χακτανίρ έκτισε μια αυτοκρατορία μαζί με τον αδελφό της, Τουργκούτ.

Ο σύζυγός της, με διάφορους ελιγμούς, κατάφερε να διώξει τον αδελφό της από την εταιρεία. Η Ματσιντέ δεν συμφώνησε με τις ενέργειες του συζύγου της, αλλά η πίστη της απέναντί ​του, την εμπόδισε να παρέμβει. Από τότε, η Ματσιντέ ένιωθε ένοχη και όταν ο σύζυγός της πεθαίνει, αποφασίζει να βρει τον γιο του αδελφού της, τον Γιουσούφ, για να αντισταθμίσει αυτό που έκαναν και να του δώσει τις μισές μετοχές της εταιρείας.

Η ευγενική της αποστολή δεν τους βρίσκει όλους σύμφωνους, ειδικά τον γαμπρό της, τον Ταρίκ, έναν άπιστο και άπληστο άντρα. Παντρεύτηκε τη γυναίκα του για τα χρήματά της και δεν έχει καμία πρόθεση να μοιραστεί την οικογενειακή περιουσία με κανέναν. Είναι μοχθηρός και αδίστακτος και αυτός είναι υπεύθυνος για το αυτοκινητιστικό ατύχημα γιατί ήθελε να βγάλει τον Γιουσούφ από τη μέση, χωρίς να υπολογίσει πόσες ζωές επηρεάστηκαν εκείνη τη μοιραία μέρα.

Τα νέα για τον θάνατο του Γιουσούφ συγκλονίζουν τη Ματσιντέ αλλά όταν ανακαλύπτει ότι η θετή του κόρη επέζησε, έχει έναν νέο σκοπό στη ζωή: να βρει την Ελίφ και να την προστατεύσει με οποιοδήποτε κόστος. Ο Ταρίκ αποφασίζει για άλλη μια φορά να αποτρέψει τα σχέδια της πεθεράς του αρπάζοντας την Ελίφ και κρύβοντάς την στο αρχοντικό της οικογένειας. Ο Ταρίκ πείθει τη Βιλντάν, την οικογενειακή υπηρέτρια που είναι ερωτευμένη μαζί του, να κρατήσει την Ελίφ δίπλα της, κρυφά από όλους. Όταν ο Ταρίκ πιστεύει ότι έχει τα πάντα υπό έλεγχο, εκπλήσσεται για άλλη μια φορά, με την ξαφνική άφιξη του γαμπρού του, Κερέμ.

Ενώ ο Κερέμ σπούδαζε στις ΗΠΑ, ο Ταρίκ ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας και τώρα αισθάνεται ότι απειλείται από την παρουσία του. Αλλά η ζωή του Κερέμ θα ανατραπεί από μια νέα άφιξη στο αρχοντικό, της νεαρής Ρεϊχάν. Η Ρεϊχάν το έσκασε από την οικογένειά της για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της, να γίνει δασκάλα. Η Ρεϊχάν και ο Κερέμ τελικά ερωτεύονται βαθιά ο ένας τον άλλον, αλλά η σχέση δεν γίνεται αποδεκτή από όλους, και μια παλιά κοπέλα του Κερέμ, θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να χωρίσει το ζευγάρι. Μέσα σε όλες τις ίντριγκες και τα σχέδια στο αρχοντικό, η γλυκύτητα και η καλοσύνη του μικρού κοριτσιού, γοητεύουν όλους στο σπίτι.

Χωρίς να γνωρίζει την αληθινή της ταυτότητα, η Ματσιντέ αγαπάει την Ελίφ και η Ρέιχαν γίνεται ο φύλακας – άγγελος του παιδιού, προστατεύοντάς την από την κακία της Βίλνταν και του Ταρίκ. Καθώς η ζωή της μικρής Ελίφ φαίνεται λίγο πιο φωτεινή, μια νέα απειλή για την ευτυχία της οικογένειας Χακτανίρ εμφανίζεται με τη μορφή της νέας, όμορφης και φιλόδοξης Ράνα. Σαν φίδι, μπαίνει στην εταιρεία, δηλητηριάζοντας όλα όσα έρχονται στο δρόμο της, με έναν καθορισμένο στόχο: να τα κάνει όλα δικά της…

Οι χαρακτήρες του 4ου κύκλου

Ελίφ (Ιζαμπέλα Ντάμλα Γκιουβενιλίρ)

Η μικρή Ελίφ για άλλη μια φορά είναι στο μάτι του κυκλώνα και μακριά από τη μητέρα της προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, στην έπαυλη της οικογένειας Χακτανίρ. Οι δικοί της άνθρωποι τη θεωρούν νεκρή. Θα βρει νέους εχθρούς αλλά και μια ζεστή αγκαλιά. Θα καταφέρει να νιώσει ξανά το χάδι της τη μητέρα της, Μελέκ;

Μελέκ (Σελίν Σεζγκίν)

Μόνη και απελπισμένη, αναζητά την κόρη της. Για όλους είναι νεκρή, η ίδια δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό της, αφού έχει χάσει τη μνήμη της. Την περιμένουν δύσκολες μέρες, θα καταφέρει να ενωθεί ξανά με την αγαπημένη της κόρη, Ελίφ;

Βεϊσέλ (Χασάν Μπαλικτάς) – Ντέρια Σεν (Τουλάι) – Ιντζί (Ντενίζ Ιρέμ Μορκότς)

Ο Βεϊσέλ και η Τουλάι έχουν αναλάβει τη φροντίδα της Ιντζί και έχουν ανοίξει ένα μαγαζί με κλωστές και μαλλί για πλέξιμο, το μεγάλο όνειρο της Τουλάι.   Η σπιτονοικοκυρά τους, Λεμάν, τους δημιουργεί συνεχώς προβλήματα και είναι πάντα παρούσα για να προκαλέσει φασαρία. Ο Βεϊσέλ δεν πιστεύει ότι η Ελίφ και η Μελέκ είναι νεκρές. Η Ιντζί θα αποκτήσει έναν νέο φίλο, τον Εμιρχάν.

Ματσιντέ (Νουρ Γκιουργκάν)

Είναι η θεία του Γιουσούφ, μια γλυκιά και δίκαιη γυναίκα. Έχει δύο παιδιά, τον ανέμελο Κερέμ και τη νευρωτική Χουμεϊρά Ο χαμός του ανιψιού της την πλήγωσε βαθιά. Στόχος της ζωής της είναι να βρει τη θετή του κόρη, την Ελίφ και να την κάνει κληρονόμο της περιουσίας της. Δεν φαντάζεται τον σκοτεινό ρόλο του γαμπρού της Ταρίκ. 

Ταρίκ (Μουράτ Προστσιλέρ)

Είναι ο σύζυγος της Χουμεϊρά και γαμπρός της Ματσιντέ. Αδίστακτος και ψυχρός, δεν λογαριάζει τίποτα και κανέναν μπροστά στο προσωπικό κέρδος και τις φιλοδοξίες του. Κρατάει κρυφή την ύπαρξη της Ελίφ, όπως και τις ερωμένες του από τη γυναίκα του.  Θέλει να καρπωθεί όλη την περιουσία της οικογένειας.

Κερέμ (Νεβτζάτ Καν)

Είναι ο γιος της Ματσιντέ. Νέος και ανέμελος αλλά δίκαιος σαν τη μητέρα του. Δεν τον ενδιαφέρουν οι τίτλοι, οι χλιδές και τα χρήματα και ζει ταπεινά.  Η γνωριμία του με τη νεαρή Ρεϊχάν είναι επεισοδιακή και θα του αλλάξει τη ζωή όμως η παλιά του φίλη, Παρλά, έχει βάλει στόχο να τον κάνει δικό της.

Ρεϊχάν (Τσάγκλα Σιμσέκ)

Η Ρεϊχάν εργάζεται στην οικογένεια Χακτανίρ. Το έχει σκάσει από το σπίτι της γιατί ήθελαν να την παντρέψουν με το ζόρι ενώ εκείνη ονειρεύεται να σπουδάσει και να γίνει δασκάλα. Η Ρεϊχάν θα είναι για την Ελίφ, η ζεστή αγκαλιά, που έχει ανάγκη. Η κοπέλα θα ερωτευθεί τον Κερέμ αλλά ο δρόμος για την ευτυχία θα έχει πολλά εμπόδια.

Παρλά (Σεϊντά Μπαϊράμ)

Νέα, όμορφη, φιλόδοξη και αγενής, η Παρλά θέλει να παντρευτεί τον Κερέμ και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να φτάσει στο σκοπό της. Το ενδιαφέρον του Κερέμ για τη Ρεϊχάν θα πυροδοτήσει τη ζήλια της με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Χουμεϊρά (Μπέρνα Κεσκίν)

Η κόρη της Ματσιντέ και γυναίκα του Ταρίκ. Αγαπάει τον άντρα της αλλά αισθάνεται μειονεκτικά επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί. Η αδιαφορία του τη σκοτώνει και προσπαθεί πάντα να τον δικαιολογεί και να τον προστατεύει από την υπόλοιπη οικογένεια.

Γιλντίζ (Μεντιχά Αϊντίν)

Η πιστή βοηθός της Ματσιντέ. Είναι πάντα δίπλα της σε όλες τις δυσκολίες και εκείνη της εξομολογείται τα μυστικά της. Συμπαθεί πολύ τη Ρεϊχάν και πάντα επαινεί τον ακέραιο χαρακτήρα του Κερέμ αλλά δεν εμπιστεύεται καθόλου τη Βιλντάν, που επίσης δουλεύει στο σπίτι.

Βιλντάν (Οζγκέ Γιλντιρίμ)

Εργάζεται στο σπίτι της οικογένειας Χακτανίρ και είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Ταρίκ αλλά ταυτόχρονα τον φοβάται,  για αυτό και υπακούει σε όλες τις εντολές του. Η Ελίφ περνάει δύσκολες ώρες στα χέρια της.

Ράνα (Γιλντίζ Ασιάλι)

Η μυστηριώδης γυναίκα, που μπαίνει στη ζωή της οικογένειας Χακτανίρ και φέρνει τα πάνω – κάτω. Ο Ταρίκ δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στη γοητεία της και αυτό θα είναι το μεγάλο του λάθος. 

Σαφάκ (Ουζγκούρ Οζμπατσί) – Λεμάν (Παρλά Σενόλ)

Ο Σαφάκ  είναι ο μοναχογιός της παράξενης και ιδιότροπης Λεμάν, η οποία είναι σπιτονοικοκυρά του Βεϊσέλ και της Τουλάι. Η Λεμάν θέλει οπωσδήποτε να παντρέψει τον γιο της με μια καλή, για τα δικά της γούστα, κοπέλα. Ο Σαφάκ, παρόλο, που αγαπάει και σέβεται τη μητέρα του, δεν υποκύπτει στις πιέσεις της.

Τζουλιντέ (Μελίς Τζοκ) – Εμιρχάν (Ομέρ Φαρούκ Καλισκάν)

Η Τζουλιντέ είναι  μητέρα του μικρού Εμιρχάν, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να μεγαλώσει το παιδί της και μετακομίζει στη γειτονιά, που έχουν το μαγαζί τους ο Βεϊσέλ και η Τουλάι. Η γνωριμία της με τον νεαρό Σαφάκ, θα είναι σταθμός στη ζωή της.

http://www.star.gr/tv/shows/elif/
https://www.star.gr/tv/press-room/