Ελένη Μενεγάκη: «Ψήφισα στο ίδιο σχολείο με τον Μητσοτάκη, τα δυο μου παιδιά ψήφισαν πρώτη φορά»

Ελένη Μενεγάκη: «Ψήφισα στο ίδιο σχολείο με τον Μητσοτάκη, τα δυο μου παιδιά ψήφισαν πρώτη φορά»

Για τα όσα έγιναν στις εκλογές, συζήτησαν η Ελένη Μενεγάκη και οι συνεργάτες της μέσα από την εκπομπή «Ελένη».

Μάλιστα, πάνω στην κουβέντα η παρουσιάστρια αποκάλυψε πως ψήφισε στο ίδιο εκλογικό κέντρο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στη συνέχεια εξομολογήθηκε πως για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν τα παιδιά της, Άγγελος και Λάουρα.

«Η αλήθεια είναι ότι ψηφίζαμε στο ίδιο σχολείο. Δηλαδή όταν πήγα να ψηφίσω, που πήγα μεσημέρι για να είναι πιο ήσυχα τα πράγματα -η ώρα του φαγητού σκέφτηκα ότι θα είναι η πιο ήσυχη- , μου είπαν ότι το πρωί ήταν εδώ και ο κύριος Μητσοτάκης και υπήρχαν κάμερες. Μάλιστα με ρώτησαν, πού ήμουν εγώ; Λέω “ήμουν σπίτι μου”.

Πήγα μαζί με το παιδί μου που κι εκείνο ψήφιζε. Τα δύο μου παιδιά ψήφισαν για πρώτη φορά, ο ένας 20 και η άλλη 18. Εμπειρία είχα κι από τη μικρή που δεν καταλάβαινε και πολλά, αλλά ήξερε να λέει αρχηγούς κομμάτων και ότι γίνονται αυτή τη στιγμή εκλογές στην Ελλάδα.

Με τα μεγάλα μου παιδιά κάναμε ολόκληρη συζήτηση μέχρι και για τα πιο απλά πράγματα. Δηλαδή ότι θα βάλεις ένα χαρτί μέσα, ότι θα κλείσεις καλά τον φάκελο, όχι πάνω από τόσοι σταυροί… Με ρώτησαν μέχρι και πού το ρίχνουν. Τους είπα ότι “θα δεις ένα κουτί και θα το ρίξεις εκεί”.

Μας φαίνεται περίεργο, αλλά αν γυρίσουμε στα δικά μας χρόνια πίσω και θυμηθούμε τη δικιά μας πρώτη φορά , θα δούμε ότι όλοι τα είχαμε λίγο χαμένα. Μπορεί να έχουν και απορίες που να φαίνονται και απλοϊκές. Αλλά πραγματικά γυρίστε τον χρόνο πίσω.

Όταν τα παιδιά είναι νέα και η σκέψη τους είναι να μπουν στο πανεπιστήμιο, κάποια πράγματα δεν τα έχουν στο μυαλό τους που εμείς τα θεωρούμε πολύ απλά. Στη δικιά μου εποχή, δεν θυμάμαι να μας έλεγε κάποιος ότι πρέπει να έχεις άποψη, σωστή ή λάθος, πρέπει να σκέφτεσαι και πρέπει να ψηφίζεις. Το θεωρώ πολύ σημαντικό και εγώ δεν το είχα στα 18», είπε η Ελένη Μενεγάκη.