Έκτορας Μποτρίνι: “Σήμερα το πρωί έμαθα πως έφυγε…”

Έκτορας Μποτρίνι: "Σήμερα το πρωί έμαθα πως έφυγε..."

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο «πατριάρχης της κουζίνας του Αιγαίου» Γιώργος Χατζηγιαννάκης ή όπως πολλοί τον αποκαλούσαν ο «Δον Κιχώτης» της Σαντορίνης.

Μάλιστα, τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη γνώριζε προσωπικά και ο Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος τον αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Σήμερα το πρωί έμαθα πως έφυγε. Ήταν σαν να έχανα έναν πατέρα για δεύτερη φορά. Τον σεβόμουν και τον τιμούσα. Φαντάζομαι πως θα ένιωσαν κι όσοι δούλεψαν μαζί του… ήξερε να καθοδηγεί και να ενθαρρύνει την ομάδα του. Αληθινός εστιάτορας, μοναδικός στο είδος του, έδειχνε το δρόμο κι είχε αντοχές να καλοδέχεται τους πειραματισμούς των μαγείρων του.

Η γαστρονομική κοινότητα της χώρας μας του οφείλει πολλά. Δίδαξε την εντοπιότητα, ανέδειξε τα προϊόντα και τα κρασιά της Σαντορίνης, του νησιού που ερωτεύτηκε. Όλη η ομάδα του Selene τον αποχαιρετούμε: Καλό παράδεισο, Γιώργο Χατζηγιαννάκη» έγραψε ο Έκτορας Μποτρίνι στην λεζάντα του post του.