«Έκοψαν» τον Donald Trump από το «Μόνος στο Σπίτι 2»

«Έκοψαν» τον Donald Trump από το «Μόνος στο Σπίτι 2»

Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε η επιλογή των υπευθύνων της κρατικής καναδικής τηλεόρασης να «κόψει» τον Donald Trump από τη σκηνή στην οποία εμφανίζεται στην ταινία «Μόνος στο Σπίτι 2».

Η επίσημη αιτιολογία της Canadian Broadcasting Company (CBC) ήταν ότι αφαίρεσε τη σύντομη παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ μαζί με συνολικά 8 λεπτά από το 2014 προκειμένου να κάνει χώρο για διαφημίσεις.

Στην ταινία του 1992 ο Donald Trump συναντά τον Macaulay Culkin στο ξενοδοχείο Plaza στη Νέα Υόρκη και του δείχνει που βρίσκεται το λόμπι.

Το «ψαλίδι» δεν παρέλειψε να σχολιάσει και ο ίδιος ο Donald Trump μεσώ αναρτήσεων στο Twitter εμπλέκοντας ακόμα και τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Αρχικά σχολίασε «μάλλον του Τζάστιν Τ. δεν του άρεσε ότι τον υποχρέωσα να πληρώσει στο ΝΑΤΟ ή με τη συμφωνία για το εμπόριο» ενώ στη συνέχεια έγραψε «η ταινία δεν θα είναι ποτέ η ίδια (αστειεύομαι)».

Πιο σκληρή ήταν η αντίδραση του γιου του Trump, ο οποίος υποστήριξε ότι το μοντάζ αποτελεί παράδειγμα «της βίας που ασκούν τα αριστερά μέσα ενημέρωσης».

Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του καναλιού CBC ο εκπρόσωπός του, Τσακ Τόμπσον, εξήγησε ότι «όπως συμβαίνει συχνά με ταινίες που προσαρμόζονται για τηλεοπτική μετάδοση, το Home Alone 2 μονταρίστηκε λόγω χρόνου.

Η σκηνή με τον Trump ήταν μια από τις πολλές που κόπηκαν από την ταινία καθώς καμία τους δεν είναι ουσιαστική για την εξέλιξη της ταινίας. Αυτό το μοντάζ έγινε το 2014 όταν αποκτήσαμε τα δικαιώματα για την προβολή και τότε ο κ. Trump δεν ήταν ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ».