«Είχα πει στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι προτιμώ να πάω μετανάστης στην Αλβανία παρά να ξαναδουλέψω μαζί του»

«Είχα πει στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι προτιμώ να πάω μετανάστης στην Αλβανία παρά να ξαναδουλέψω μαζί του»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό», παραχώρησε ο Περικλής Λιανός.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τη διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη, του Γιώργου Κιμούλη και του Παύλου Χαϊκάλη από το ΣΕΗ, λέγοντας πως την θεώρησε βιαστική κίνηση.

«Το metoo το βλέπω ως ευλογία. Εγώ δεν συμφωνώ με τη διαγραφή. Δεν ξέρω καν πώς έγινε, εγώ αρνήθηκα να πάω. Όταν ένα σωματείο καυχιέται ότι έχει 6 χιλιάδες μέλη, αν έρθουν 150 γι’ αυτό το θέμα, σημαίνει ότι δεν το αφορά. Βιάστηκε το σωματείο να πάρει αποφάσεις γιατί υπάρχουν οι δίκες. Ό,τι και να γίνει, αυτοί έχουν καταστραφεί, οπότε πού είναι η δίκη;», είπε ο Περικλής Λιανός.

Μάλιστα, ο ηθοποιός μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αποκαλύπτοντας για τη συνεργασία τους: «Το 1995-1996 «Ο Πέτρος και τα κορίτσια του» δεν τέλειωσε καλά, γιατί καταλήξαμε στην αστυνομία. Κάποιος τηλεφώνησε σε ένα δημοσιογράφο και του είπε ότι “ανήκω στη 17 Νοέμβρη των καλλιτεχνών και εγώ αναλαμβάνω που κάηκε το αυτοκίνητο του Φιλιππίδη”-που είχε καεί. Ο δημοσιογράφος το μαγνητοφώνησε, πήγε την κασέτα στον Πέτρο. O Πέτρος την πήγε στην ασφάλεια. Μας κάλεσαν όλους, φασαρίες… σταμάτησε το σίριαλ.

Έχασα χρήματα, έχασα ρόλο, επί 5 χρόνια μάρτυρας στα δικαστήρια. Αποτέλεσμα, ο Πέτρος Φιλιππίδης που μήνυσε τον σεναριογράφο που δε ζει, να φύγουν αγκαζέ από το δικαστήριο. Είχα πει στον Φιλιππίδη “ότι προτιμώ να πάω μετανάστης στην Αλβανία να πλένω σκάλες παρά να ξαναδουλέψουμε μαζί”.

Στο μυαλό του Πέτρου δεν μπορείς να μπεις πάντα, είναι ένας πολύ κυκλοθυμικός άνθρωπος. Βέβαια είχε αυλή. Ένιωθε ότι είναι ο καλύτερος αλλά δεν πρέπει να ήταν πολύ σίγουρος, ήταν τρομερά ανασφαλής. Κουραστικά ανασφαλής. Μπορεί να είχε νεύρα και να πηγαίναμε στις 9 το πρωί να κάνουμε γύρισμα, να πήγαινε 5 το απόγευμα και να μην είχε γυριστεί μισή σκηνή. Ουδείς όμως δεν έλεγε στοπ».