Δώρα Χρυσικού για Γιώργο Κιμούλη: «Είναι ένας τρόπος να φοβηθούν οι μάρτυρες και να τους καταστήσουν αναξιόπιστους»

Δώρα Χρυσικού για Γιώργο Κιμούλη: «Είναι ένας τρόπος να φοβηθούν οι μάρτυρες και να τους καταστήσουν αναξιόπιστους»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», βρέθηκε η Δώρα Χρυσικού.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων συγκλόνισε με την εξομολόγηση που έκανε για τη μάχη της με τον καρκίνο.

«Αν μπορώ να πω κάτι για τον καρκίνο, γιατί ακούγονται πάρα πολλά. Νομίζω ότι το όχημα των αλλαγών είναι ένα πολύ μεγάλο σοκ. Οι άνθρωποι συνήθως μετά από ένα μεγάλο σοκ αλλάζουν. Τι είναι μεγαλύτερο σοκ σε μία γυναίκα το να της πούνε ότι έχει καρκίνο κι ειδικά ένας καρκίνος που πλήττει τη γυναικεία φύση. Που δεν μπορεί να κάνει παιδιά και θα πρέπει να το αποδεχτεί κι αυτό κι ότι συνεπάγεται. Αυτό που κατάλαβα εγώ, μέσα από τη δική μου εμπλοκή με αυτήν την ασθένεια, είναι ότι επί της ουσίας η ασθένεια δεν σε αλλάζει, τον πυρήνα αυτού που είσαι.

Εγώ επειδή πάντα είχα ως βάση μου και κέντρο μου τον άλλον άνθρωπο, μετά την ασθένεια αυτό δεν ανέκοψε αυτό που ήθελα να κάνω, αλλά ενισχύθηκε. Δηλαδή πολλές φορές έλεγα να κοιτάω πιο πολύ τον εαυτό μου, να με φροντίσω πιο πολύ, αλλά βλέπω ότι με μεγαλύτερη ζέση και ορμή μπαίνω σε αυτά που με δονούν κι αυτά που θεωρώ εγώ σημαντικά. Οπότε αυτό ήταν ένα μάθημα που πήρα κι έτσι εξακολουθεί να είναι» είπε η Δώρα Χρυσικού.

Ενώ μιλώντας για τη δικαστική της διαμάχη με τον Γιώργο Κιμούλη, η Δώρα Χρυσικού ανέφερε: «Δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, το να αλληλομηνύονται άνθρωποι που έχουν μοιραστεί μια δουλειά κι είναι συνάδελφοι. Αυτό δεν έγινε με δική μας πρωτοβουλία κι επιθυμία. Εμείς καλούμαστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας κι επί της ουσίας να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες. Ότι αυτά που λέμε είναι αληθή και δεν είναι ψευδή. Μας έγινε μια αγωγή, όπου ζητούνται κάποια χρήματα από εμάς ως αποζημίωση…

Ο κύριος Κιμούλης προχώρησε σε δύο μηνύσεις εις βάρος μου και σε κάποιες εις βάρος της κυρίας Δούκα. Αυτές οι μηνύσεις εμπίπτουν σε ένα γενικότερο κλίμα που υπάρχει στους μάρτυρες και στα θύματα… Ουσιαστικά αποσκοπούν στο να καταστήσουν τους μάρτυρες αναξιόπιστους για τυχόν μελλοντική δικαστική διαμάχη. Αυτό γίνεται και στη δική μας περίπτωση. Είναι ένας τρόπος να φοβηθούν οι μάρτυρες και να φιμωθούν, να μην μιλήσουν για αυτά που έζησαν κι είδαν.

Από τη στιγμή που έλαβα γνώση αυτής της μήνυσης, έπρεπε να αντιδράσω. Κατέθεσα κι εγώ μήνυση για ψευδή καταμήνυση, ηθική αυτουργία και ψευδείς καταθέσεις στον κ. Κιμούλη και κάποιους μάρτυρές του. Αυτό θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε στο χορό, πρέπει να χορέψουμε. Εμμένω σε αυτά που είπα. Δεν υφίσταται εξωδικαστικός συμβιβασμός. Είναι σαν να λες αυτό που συνέβη δεν συνέβη, αυτό που είπα να το ξεπώ κι αυτό που είδα, δεν το είδα».