Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Ως μητέρα σκέφτηκα αυτούς τους γονείς που είπαν στα παιδιά τους να πάρουν το τρένο»

Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Ως μητέρα σκέφτηκα αυτούς τους γονείς που είπαν στα παιδιά τους να πάρουν το τρένο»

Στο δελτίο ειδήσεων του Mega, μίλησε η ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη και εξήγησε πως ξεκινάει το πένθος με αφορμή την τραγωδία στα Τεμπη.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συζήτησης η Δώρα Αναγνωστοπούλου «λύγισε», καθώς όπως είπε σαν μητέρα σκέφτηκε τους γονείς αυτών των παιδιών που είπαν στα παιδιά τους να πάρουν το τρένο.

«Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται την εικόνα για να συνειδητοποιήσουν τον πόνο. Μπορεί να δοθεί μία σύσταση σε αυτούς που έχουν χάσει, αλλά δεν πρέπει να προτρέπουμε να μην δουν τον άνθρωπό του σε ό,τι κατάσταση και να είναι. Η τελευταία εικόνα βοηθάει να καταγραφεί καλύτερα η εικόνα. Ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν αναγνωρίζεται, υπάρχει κάτι που πιστοποιεί πως ο άνθρωπός μου δεν αγνοείται κάπου», είπε η Άννα Κανδαράκη και πρόσθεσε:

«Η αναζήτηση είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχει μία βαθύτατη ενοχή από συγγενείς θυμάτων αλλά και όσων διασώθηκαν για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε και τις ερωτήσεις μας. Πρέπει όλοι όμως, να καταλάβουν πως δεν φταίνε εκείνοι. Το σύμπτωμα έρχεται πολύ αργότερα οπότε οι άνθρωποι θα πρέπει να δεχτούν την βοήθεια και να επικοινωνήσουμε την ελπίδα».

«Πολλές φορές σαν μητέρα αναλογίστηκα τα τελευταία 24ωρα πως πολλοί γονείς μπορεί να είπαν στα παιδιά τους να πάρουν το τρένο για ασφάλεια, μη οδηγήσετε αν είστε κουρασμένοι, αν έχετε πιει, αν έχετε ταλαιπωρηθεί, να πάρουν το τρένο για ασφάλεια. Οι ενοχές που μπορεί να νιώθουν αυτοί οι γονείς, πώς μπορούν να τις αντιμετωπίσουν;», είπε η Δώρα Αναγνωστοπούλου συντετριμμένη.