Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Δεν αποκλείει η ΕΛ.ΑΣ εκτελεστές από το εξωτερικό

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Δεν αποκλείει η ΕΛ.ΑΣ εκτελεστές από το εξωτερικό

Σοκ προκάλεσε η είδηση της άγριας δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Οι διαδικασίες για την εξιχνίαση της δολοφονίας, έχουν ήδη ξεκινήσει και οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν βγάλει το πρώτο συμπέρασμα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open δεν αποκλείουν οι εκτελεστές του Γιώργου Καραΐβάζ να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Δηλαδή να πρόκειται για «πληρωμένους» εκτελεστές που έβαλαν την «υπογραφή» τους στο συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ Open οι εκτελεστές από το εξωτερικό είναι μία τακτική τα τελευταία χρόνια, ενώ αξιωματικός που ασχολείται με την υπόθεση για τον εντοπισμό των δραστών ανέφερε πως «πιθανότατα οι εκτελεστές δεν γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουν φύγει ήδη από την Ελλάδα.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου, όσον αφορά το επιχειρησιακό κομμάτι η ΕΛ. ΑΣ επικεντρώνεται σε δύο σημεία.

Αρχικά, έχει ξεκινήσει ο κύκλος των καταθέσεων. Πρώτα θα μιλήσουν με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του δημοσιογράφου. Τα μέλη της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ θα κληθούν να καταθέσουν για το εάν ο δημοσιογράφος δεχόταν απειλές για τη ζωή του ή εάν υπήρχε κάτι που τον προβλημάτιζε. Ακόμη, θα κληθούν να καταθέσουν και πρόσωπα από το επαγγελματικό του περιβάλλον και ήδη έγινε μια πρώτη συνάντηση με τον δικηγόρο του.

Το δεύτερο σκέλος των ερευνών αναμένεται να εστιάσει στα κινητά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Γιώργου Καραϊβάζ. Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να γίνει ανάκτηση όλων των δεδομένων που μπορεί να έχουν διαγραφεί.

Ο ηθικός αυτουργός στη δολοφονία

Παράλληλα ένας από τους κύριους στόχους των αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής είναι να καταφέρουν να εντοπίσουν την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού της εκτέλεσης του δημοσιογράφου.

Μάλιστα, ερευνούν εάν υπάρχει κάποια υπόθεση με την οποία είχε ασχοληθεί, αλλά και το ποια μπορεί να ήταν αυτή. Δηλαδή, εάν είχε να κάνει με ανθρώπους της νύχτας, με διαφθορά, ή με κάποια υπόθεση από το κοινό ποινικό ρεπορτάζ.