Δημήτρης Παπανικολάου: “Ο Γκάλης έβαλε τα κλάματα όταν του μιλούσα για το σύνδρομο Άσπεργκερ”

Δημήτρης Παπανικολάου: "Ο Γκάλης έβαλε τα κλάματα όταν του μιλούσα για το σύνδρομο Άσπεργκερ"

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, μίλησε ο Δημήτρης Παπανικολάου που μίλησε για το σύνδρομο Άσπεργκερ από το οποίο πάσχει.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει πλέον για τη στήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, έχοντας στο πλευρό του τον Νίκο Γκάλη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Παπανικολάου αποκάλυψε ότι στη διάρκεια της συνάντησης και της συζήτησης τους, «υπήρξε στιγμή που ο Νίκος Γκάλης έβαλε τα κλάματα».

Ενώ ο Δημήτρης Παπανικολάου είπε ότι πρώτος του ανέφερε ότι πιθανότατα έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ ο ψυχαναλυτής του, πριν από δύο χρόνια, όμως εκείνος δεν έδωσε σημασία, μέχρι που τα σημάδια έγιναν πιο έντονα.

«Δεν είναι ασθένεια ο αυτισμός, έχει βαθμίδες, έχει στάδια, αλλά δεν είναι ασθένεια. Και οι γονείς υποφέρουν και τα παιδιά. Δεν έχουν πρόβλημα αυτά τα παιδιά, το πρόβλημα αφορά την υπόλοιπη κοινωνία», υπογράμμισε ο Δημήτρης Παπανικολάου, λέγοντας ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι συμπολίτες μας που έχουν σύνδρομο Άσπεργκερ ή συνολικά στο φάσμα του αυτισμού.

«Αυτά τα παιδιά, επειδή κάνουν μοναχικά αθλήματα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, θα προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε σε ομαδικά αθλήματα, φυσικά σιγά-σιγά», είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου και σημείωσε ότι στόχος είναι και «τα ειδικά σχολεία να “συνυπάρξουν” με τα γενικά σχολεία, καθώς τα παιδιά που πάνε σε αυτά, σε λίγο καιρό θα βρεθούν μαζί έξω στην κοινωνία».