Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία Σουμελά του Πόντου με την ΕΡΤ3 και την ΕRΤ World

Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία Σουμελά του Πόντου με την ΕΡΤ3 και την ΕRΤ World

Την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα μεταδώσουν απ’ ευθείας από την ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, η ΕΡΤ3 και η ΕRΤ World την προσεχή Κυριακή 15 Αυγούστου στις 10:00 π.μ.

Πρόκειται για την πρώτη Πατριαρχική Λειτουργία που τελείται στην ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Σουμελά από το 2015, οπότε ξεκίνησε ένα πολυετές πρόγραμμα αναστηλωτικών εργασιών στο ιερό σέβασμα του ποντιακού ελληνισμού και της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως που λειτουργεί ως Μουσείο.

Δύο μέρες νωρίτερα, την Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 09:00 π.μ., ΕΡΤ3 και ΕRΤ World θα συνδεθούν με τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Ίμβρου όπου κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 60 ετών ιεροσύνης του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος χειροτονήθηκε διάκονος στον ίδιο αυτό Ναό της γενέτειράς του στις 13 Αυγούστου 1961.

H ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ World θα μεταδώσουν απ’ ευθείας τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, συλλειτουργούντων των Μακαριωτάτων Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου και Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου, καθώς και εκπροσώπων των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών Κύπρου και Ελλάδος.