Δείτε τον Πρίγκιπα Φίλιππο ντυμένο τσολιά σε ηλικία 9 ετών

Δείτε τον Πρίγκιπα Φίλιππο ντυμένο τσολιά σε ηλικία 9 ετών

Σε ηλικία 99 ετών έφυγε από την ζωή ο Πρίγκιπας Φίλιππος και η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας μέσα από μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, ανακοίνωσε τον θάνατο του συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

«Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα, η Βασίλισσα ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, του Πρίγκιπα Φίλιππου, του Δούκα του Εδιμβούργου. Ο Πρίγκιπας, πέθανε σήμερα το πρωί στο Κάστρο του Windsor. Η Βασιλική Οικογένεια ενώνεται με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να θρηνήσει την απώλεια του. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν στο άμεσο μέλλον», έγραφε η ανακοίνωση.

Ο δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα το 1921 και είχε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας.

Ήταν γιος της Πριγκίπισσας Αλίκης και του Πρίγκιπα Ανδρέα και εξορίστηκε μαζί με όλη του την οικογένεια όταν ήταν 2 ετών.

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό το γύρο του διαδικτύου έκανε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Πρίγκιπας Φίλιππος το 1930 να είναι ντυμένος τσολιάς σε ηλικία 9 ετών.

Την εν λόγω εικόνα, δημοσίευσε ο Νορβηγός ιστορικός Όσκαρ Αάνμοεν, ειδικός στην ιστορία των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.