Δείτε το παραδεισένιο νησί που γυρίστηκε το La Casa de Papel

Δείτε το παραδεισένιο νησί που γυρίστηκε το La Casa de Papel

Πολλές φορές νοσταλγείς τα μέρη που βλέπεις σε ταινίες – σειρές και θα ‘θελες να ξέρεις πού βρίσκονται για να επισκεφτείς κι εσύ.

Είτε έχεις δει τη σειρά αυτή είτε όχι, είτε την λατρεύεις και την βλέπεις ακόμα και σε επανάληψη είτε όχι, το νησί του La Casa de Papel θα σε μαγέψει, άσχετα με το αν σου άρεσε η σειρά. Κι αυτό γιατί είναι ένας παράδεισος.

Συγκεκριμένα το μαγευτικό νησί που κατέφυγαν η Tokyo και ο Rio μετά την πρώτη ληστεία, με τα τυρκουάζ νερά που με μια μόνο ματιά σε αφήνει άφωνο. Το νησί ονομάζεται Pelicano και πρόκειται για ένα σύμπλεγμα νησιών με το όνομα San Blas, πού βρίσκονται στον Παναμά.

Διάσπαρτα κατά μήκος της ακτής της Καραϊβικής του Παναμά, τα 365 μικροσκοπικά νησιά του αρχιπελάγους Guna Yala , παλαιότερα γνωστά ως νησιά San Blas, αποτελούν σήμερα τον κορυφαίο προορισμό οικοτουρισμού. Από αυτά κατοικούνται μόνο τα 40.

Οι κάτοικοι είναι αυτόχθονες της καταγωγής Guna κι έχουν τη δική τους νομοθεσία και ένα σύνορο που τα χωρίζει από την υπόλοιπη χώρα.

Κάθε νησί διοικείται από εγχώριο ή μικρό συμβούλιο και ο κοινός στόχος είναι να προστατευτούν τα εδάφη και η μερίδα της θάλασσας και να μείνουν μακριά από τα μεγάλα τουριστικά κέντρα.

Βέβαια, τα νησιά αυτά έγιναν γνωστά κι από το La Casa de Papel, αφού το Isla Pelicano απεικονίζεται στη σειρά, αν και δεν είναι στην πραγματικότητα ένα αυτόνομο νησί. Τα πλάνα γυρίστηκαν σε διάφορα νησιά, όπως τα Wichudub, Bibbidub και Morobdub. Όλα όμως βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς σύμπλεγμα στον Παναμά κι έχουν κάποια κοινά.

Όμορφη λευκή παραλία, φοίνικες, καταπράσινο γρασίδι και καταγάλανα νερά. Τα νησιά είναι γεμάτα φοινικόδεντρα και περιτριγυρίζονται από κοράλλια, κρυστάλλινα νερά, βυθισμένα πλοία, καλύβες και ένα ατελείωτο ρεπερτόριο τροπικών παραλιών.

Σε αυτά τα νησιά η μεγαλύτερη πολυτέλεια είναι η άμεση επαφή με την παρθένα φύση. Η περιοχή αυτή προστατεύεται από τυφώνες και μεγάλες καταιγίδες λόγω της γεωγραφικής της θέσης και η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 27 και 35 βαθμών Κελσίου όλο το χρόνο. Τέλειο;!

Στα νησιά του αρχιπελάγους San Blas δεν θα βρεις πολυτελή ξενοδοχεία ή εστιατόρια, δεν θα μπορείς να πληρώσεις με κάρτα και θα είναι δύσκολο να βρεις φυσικά και WiFi. Τα καταλύματα για τουρισμό περιορίζονται στα μεγαλύτερα νησιά, όπως τα Perro Chico, Aguja ή Kuanidup.

Φυσικά αν αποφασίσεις να κάνεις ένα ταξίδι εκεί θα βρεις οργανωμένες εκδρομές, που θα σε ξεναγήσουν στα νησιά αυτά! Σίγουρα θα ξετρελαθείς!