Χρήστος Νικολόπουλος, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Γιώργος Αλτής: «Στις γειτονιές του μπουζουκιού»

Χρήστος Νικολόπουλος, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Γιώργος Αλτής: «Στις γειτονιές του μπουζουκιού»

Ένα τραγούδι για τον Μανώλη Χιώτη

Ο Γιώργος Αλτής άνθρωπος και μουσικός αφιερωμένος στη λαϊκή μας μουσική, καταξιωμένος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, θέλοντας να τιμήσει τον μεγάλο αναμορφωτή του είδους Μανώλη Χιώτη, έγραψε τη μουσική και ανέλαβε την παραγωγή του τραγουδιού με τίτλο «Στις γειτονιές του μπουζουκιού», σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη.

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού το τραγούδι ερμηνεύουν δύο εμβληματικοί συνθέτες και σολίστες του μπουζουκιού, ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, γεγονός που από μόνο του δίνει «Στις γειτονιές του μπουζουκιού» ιστορική αξία.

Το τραγούδι είναι μία ιδιαίτερη, όμορφη λαϊκή μπαλάντα και πέρα από ένας φόρος τιμής είναι ένας ύμνος στη μουσική ιδιοφυία και το δημιουργικό μεγαλείο του Μανώλη Χιώτη, του ανθρώπου που άλλαξε για πάντα τον ρου της ιστορίας του λαϊκού μας τραγουδιού καθώς και του οργάνου που κυρίως την εκφράζει.

Ο Γιώργος Αλτής πιστός στη μεγάλη παράδοση του είδους, δωρικός και ουσιαστικός συνθέτει με έμπνευση και προσδίδει «Στις γειτονιές του μπουζουκιού» μία συγκινητική διάσταση και την απαραίτητη πατίνα του χρόνου.

Οι στίχοι του Κώστα Μπαλαχούτη μεγάλου γνώστη του λαϊκού τραγουδιού και τρόπου και καταξιωμένου στιχουργού δένουν αρμονικά με τη μουσική και αποδίδει με ακρίβεια τον μουσικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του.

Credits:
Έπαιξαν:
Γιώργος Αλτής: μπουζούκι
Γιώργος Παπαδόπουλος: κιθάρα
Joni Moas: κρουστά
Γιώργος Μπουσούνης: κόντραμπάσο

Τάκης Δρακοπουλος: τενόρο – άλτο  Σαξόφωνο
Γιάννης Αρβανιτάκης: τρομπόνι
Παντελης Πασχαλιδης: τρομπέτα
Γιώργος Μπουσούνης: ενορχήστρωση πνευστών
Ηχογράφηση: Γιώργος Γκίνης
Μίξη: Γιώργος Μπουσούνης
Στούντιο: Μορφική Ροή

Φωτογραφία εξώφυλλου: Κίκα Ρόκα