Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του Κινέζου Φωτογράφου Yifan Shao στη Blank Wall Gallery

Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του Κινέζου Φωτογράφου Yifan Shao στη Blank Wall Gallery

Ατομική έκθεση φωτογραφίας

Yifan Shao
Solo

Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 1 Μαρτίου, 20:00

Blank Wall Gallery

Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη
[p]+30.211.4052.138 [m]+30.694.3868.124 www.blankwallgallery.com

Διάρκεια έκθεσης: Από 1 Μαρτίου έως 13 Μαρτίου 2024

Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει τη φωτογραφική δουλειά του Κινέζου καλλιτέχνη Yifan Shao με τίτλο Solo”.

Ο Yifan κατάγεται από την Κίνα, είναι μουσικός, φωτογράφος, ποιητής και ζωγράφος και έχει τις βάσεις του στο Πεκίνο και το San Francisco. Αυτό τον καιρό μένει στο San Francisco όπου κάνει bachelor στη μουσική και τη σύνθεση στο Ωδείο εκεί. Εξαιτίας της ενασχόλησής του με πολλές μορφές τέχνης, έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες. Δουλειά του έχει παρουσιαστεί στο Center for New Music San Francisco, στη Foreign Cinema Modernism West Gallery, στη Gallery-O-Rama, στο Huntington Beach Art Center, στο Artly Mix Espaço Cultral κλπ.

Σε όλα του τα έργα τα εκφραστικά μέσα είναι περιορισμένα έτσι ώστε να αντικατοπτρίζονται ομαλά οι λεπτές συνδέσεις μεταξύ των εικόνων που πολλές φορές μοιάζουν με ζωγραφικούς πίνακες. Η δουλειά αυτή αποτελείται από τρεις ενότητες οι οποίες έχουν κάποια κοινά σημεία στην έκφραση.

Στην ενότητα Soft υπάρχει διάχυτη η αίσθηση μίας ανακουφιστικής υφής η οποία λειτουργεί θεραπευτικά στην ψυχή του καλλιτέχνη και των θεατών.

Η ενότητα Solo αποτελείται από εικόνες που αποπνέουν μία ηρεμία που παραπέμπει σε ρομαντικά έργα πιάνου που έχουν μία ισορροπία και μελωδία.

Τέλος η ενότητα Liberation παρουσιάζει την απελευθέρωση των αντικειμένων όταν αυτά χάνουν τον αρχικό τους ρόλο. Αυτή η ελευθερία είναι συχνά η ελευθερία που φέρνει ο θάνατος. Σε αυτή την ενότητα βλέπουμε φωτογραφίες αντικειμένων που δεν είναι πλέον χρήσιμα και έχουν μετατραπεί σε σκουπίδια.

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες:

www.blankwallgallery.com
info@blankwallgallery.com

[p]+30.211.4052.138
[m]+30.694.7725.521

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Τρίτη
Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30 – 21:30
Σάββατο: 12:30-14:30