Άρση Lockdown: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις σε νησιά και χωριά; Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια και το ωράριο κυκλοφορίας;

Άρση Lockdown: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις σε νησιά και χωριά; Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια και το ωράριο κυκλοφορίας;

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι εξετάζουν τα επόμενα βήματα άρσης του lockdown, δεδομένου και του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα γίνει η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από τις 14 Μαΐου, αλλά με διαφορετικούς τρόπους για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χωρά και για εκείνες στα νησιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ για τα ταξίδια στην ενδοχώρα θα υπάρχει σύσταση για self τεστ, σε αντίθεση με τα ταξίδια με πλοίο στα νησιά γίνεται συζήτηση για το αν θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών ή rapid test ή self test, καθώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει ακόμη καθιερωθεί ευρέως.

Για το θέμα του ωραρίου κυκλοφορίας όλα δείχνουν επέκτασή του έως τις 00.30 με την εστίαση να κλείνει ένα τέταρτο νωρίτερα.

Επίσης, αναμένεται να εισηγηθούν οι ειδικοί κατάργηση του click away και του click inside.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ειδικοί για την λειτουργία των γυμναστηρίων εισηγούνται να γίνει αρχές Ιουνίου και όχι νωρίτερα.