+ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Πρεμιέρα στην ΕΡΤ3

+ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Πρεμιέρα στην ΕΡΤ3

«+ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

Ανθρώπινες ιστορίες με θετικό κοινωνικό πρόσημο κάνουν πρεμιέρα στην ΕΡΤ3 μέσα από την νέα εκπομπή «+Άνθρωποι», αυτήν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου – και κάθε Τρίτη – στις 13:00 (και σε επανάληψη στις 18:30).

Στην εκπομπή παρουσιάζονται άνθρωποι που σκέφτονται δημιουργικά και έξω από τα καθιερωμένα, παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, συνεργάζονται και προσφέρουν στον εαυτό τους και τους γύρω τους. Εγχειρήματα με όραμα, σχέδιο και καινοτομία, από όλη την Ελλάδα.

Στο 1ο επεισόδιο, με τίτλο «Ένα κοινωνικό πείραμα», ταξιδεύουμε στην Τήλο, στο μικρό νησί των 500 κατοίκων, όπου πραγματοποιείται ένα απρόσμενα πετυχημένο κοινωνικό πείραμα. Η τοπική κοινωνία βρίσκει λύσεις σε προβλήματα που για άλλους φαντάζουν – και είναι – δυσεπίλυτα. Από την ενεργειακή εξάρτηση, μέχρι την αστυφιλία και το προσφυγικό.

Ο Γιάννης Δάρρας συνομιλεί με τους θετικούς ανθρώπους που συνέβαλαν μέσα στα χρόνια στην εμπέδωση μιας κουλτούρας ανεκτικότητας, καινοτομίας, πειραματισμού και αλληλεγγύης, η οποία έκανε το νησί ξακουστό στα πέρατα του κόσμου. Παρακολουθεί την εξέλιξη της ιστορίας του νησιού, μετά τον οραματιστή Δήμαρχο που ενέπνευσε με το πάθος του και φύτεψε σπόρους που σήμερα καρπίζουν. Ανακαλύπτει μια απρόσμενη και λειτουργική σχέση των Τηλιακών με έναν Βέλγο μηχανικό, έναν Ελβετό κινηματογραφιστή και ένα ολόκληρο χωριό της Γενεύης. Καταγράφει το πείραμα να εξελίσσεται και να αφήνει θετικό αποτύπωμα σε πολλούς τομείς της ζωής του νησιού.

Έρευνα, Αρχισυνταξία, Παρουσίαση: Γιάννης Δάρρας
Διεύθυνση Παραγωγής: Νίνα Ντόβα
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μωυσίδης

Παραγωγή ΕΡΤ 2021