Ανθισμένες Μανόλιες: Θετική στον κορονοϊό μια εκ των πρωταγωνιστριών – Η επίσημη ανακοίνωση για την αναβολή παραστάσεων

Ανθισμένες Μανόλιες: Θετική στον κορονοϊό μια εκ των πρωταγωνιστριών – Η επίσημη ανακοίνωση για την αναβολή παραστάσεων

Όπως έγινε γνωστό, θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε μια εκ των έξι πρωταγωνιστριών της παράστασης “Ανθισμένες Μανόλιες” που παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Alhambra.

Μάλιστα, η παραγωγός της παράστασης Βάσια Παναγοπούλου με σχετική ανακοίνωση ενημέρωσε τους θεατές και τον Τύπο για την αναβολή των παραστάσεων αλλά και τι πρόκειται να γίνει με τα εισιτήρια που έχουν ήδη πουληθεί.

Η επίσημη ανακοίνωση

Ζητούμε συγνώμη από το κοινό της παράστασης ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ που παρουσιάζεται στο Alhambra Art Theatre αλλά οι παραστάσεις της Δευτέρας 27/12 & της Τρίτης 28/12 ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως το πρωτόκολλο ορίζει οι ηθοποιοί υποβάλλονται εβδομαδιαίως σε rapid test. Μία από τις έξι ηθοποιούς της παράστασης διαγνώστηκε θετική στον Covid19.

Τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί ισχύουν κανονικά για τις επόμενες παραστάσεις του έργου ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παράσταση Σοφία Βέμπο.. σε θυμάμαι της Τάνιας Χαροκόπου από το Σάββατο 1/1 στο Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού.

Με σεβασμό στη δημόσια υγεία, η παραγωγός της παράστασης Βάσια Παναγοπούλου.

Ανθισμένες Μανόλιες – Συντελεστές

Σκηνοθεσία & μετάφραση: Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνικά : Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Αθηνά Τρανούλη
Φωτισμοί :Παναγιώτης Μανούσης
Φωτογραφίες : Κωνσταντίνος Λέπουρης
Art Director Φωτωγραφιών: Μάριαμ Νίκου

Προβολή & επικοινωνία:Νταίζη Λεμπέση
Παραγωγή : Βάσια Παναγοπούλου

Παίζουν:
Άννα Αδριανού, Ηρώ Μουκίου, Βάσω Γουλιελμάκη, Κατερίνα Μπιλάλη, Κρίστη Παπαδοπούλου, Εύη Δαέλη

Ανθισμένες Μανόλιες – Υπόθεση

Το γνωστό και αγαπημένο σε όλους θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει στο Alhambra Art Theatre από την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και Δευτέρα και Τρίτη , σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε Off Broadway παράσταση και από τότε γνώρισε τεράστια επιτυχία. Ακολούθησαν περιοδείες πολλών θιάσων σε όλη την Αμερική και στην Ευρώπη και αργότερα το θεατρικό έργο έγινε ταινία που έκανε μεγάλη αίσθηση στο κοινό. Η ομότιτλη ταινία (Steel Magnolias) σε σκηνοθεσία Χέρμπερτ Ρος και σενάριο του ίδιου του θεατρικού συγγραφέα (Ρόμπερτ Χάρλινγκ) με πρωταγωνίστριες τις: Σάλι Φιλντ, Ντόλι Πάρτον, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Ντάριλ Χάνα, Ολυμπία Δουκάκη και Τζούλια Ρόμπερτς. Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 15 Νοεμβρίου 1989.

Είχε λάβει εξαιρετικές κριτικές και έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με συνολικές εισπράξεις 95,9 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η Τζούλια Ρόμπερτς τότε είχε πάρει υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου και βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.

Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.

Οι «Ανθισμένες μανόλιες» είναι ένα βαθιά κοινωνικό έργο που αντιμετωπίζει δραστικά τη μοναξιά της σύγχρονης γυναίκας. ένα στέρεο έργο, καλογραμμένο, με εξαιρετικούς χαρακτήρες. Όλοι οι ρόλοι στο έργο είναι πρωταγωνιστικοί και κινούνται μέσα σε χρόνο οικειότητας και κλίμα καθημερινότητας, έτσι που το κομμωτήριο γίνεται μια μικρή και κλειστή κοινωνία.

Σε μια κωμόπολη του αμερικανικού Νότου, το κομμωτήριο έχει γίνει στέκι για έξι γυναίκες της διπλανής πόρτας. Εκεί μοιράζονται τις χαρές και λύπες τους, λένε τα μυστικά τους και ανταλλάσσουν συμβουλές. Όταν μία από αυτές παρουσιάζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι υπόλοιπες πέντε της συμπαρίστανται με τον πιο τρυφερό τρόπο. Το πρόβλημα της μιας γίνεται πρόβλημα και της άλλης και έτσι γίνεται η ένωση. Αναγνωρίζουν η μια το πρόβλημα της άλλης.

Αυτές οι έξι ανθισμένες μανόλιες θα συζητηθούν..