Ανδρέας Αλικανιώτης για Τέμπή: «Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα»

Ανδρέας Αλικανιώτης για Τέμπή: «Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, βρέθηκε ο 20χρονος φοιτητής, Ανδρέας Αλικανιώτης που κατάφερε να σωθεί από την τραγική συντριβή των τρένων αλλά έσωσε και δέκα συνεπιβάτες του.

«Την ώρα που μιλούσα στο τηλέφωνο ακούστηκε μπαμ μία έκρηξη. Βρεθήκαμε σε ένα βαγόνι εκτροχιασμένο ήμουν στο βαγόνι που έχει κάνει το γ’ … Έσβησαν τα φώτα έσπασαν κάποια τζάμια, ένιωσα όλη αυτή τη θερμότητα υπάρχουν καψίματα πάνω στα χέρια μου. Την γλίτωσα φθηνά. Σηκώθηκα πάνω μαζί με τους συμφοιτητές μου, ανοίξαμε τους φακούς από τα κινητά και αυτά που αντικρίσαμε ήταν αίματα» περιέγραψε ο Ανδρέας Αλικανιώτης.

«Φώναζαν πεθαίνουμε θα μείνουμε ανάπηροι θα καούμε…Την ώρα που ήμουν στον αέρα είχα αποδεχτεί το θάνατό μου. Είχα στο μυαλό μου ότι δεν θα προλάβω να πω ένα γεια στην οικογένειά μου» εξομολογήθηκε ο 20χρονος.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Αλικανιώτης ζήτησε να μην τον φωνάζουν «ήρωα» κάτι που συγκίνησε την μητέρα του που ήταν εκεί αλλά τα μέλη της εκπομπής του ΑΝΤ1.

«Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Δεν θεωρούμαι ήρωας, είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας θνητός που έτυχε να έχω μια καλύτερη ψυχολογία, μια ψυχραιμία εκείνη την ώρα και κατάφερα εκείνη την ώρα επειδή μπορούσα, επειδή δεν είχα κάποιο σημαντικό τραύμα, να βοηθήσω κόσμο. Και αν είμαι ήρωας, τουλάχιστον δεν είμαι μόνος μου. Υπήρχαν και άλλα άτομα, απλά έτυχε το δικό μου όνομα να ακουστεί περισσότερο», είπε ο Ανδρέας Αλικανιώτης.