Αλίκης στο Ναυτικό: Ο Μάκης Δελαπόρτας αποκάλυψε τον λόγο που διακόπηκαν για έξι μήνες τα γυρίσματα της ταινίας

Αλίκης στο Ναυτικό: Ο Μάκης Δελαπόρτας αποκάλυψε τον λόγο που διακόπηκαν για έξι μήνες τα γυρίσματα της ταινίας

Καλεσμένος στην εκπομπή «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου, βρέθηκε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Το backstage του ελληνικού σινεμά», μεταξύ άλλων αφηγήθηκε αφηγείται άγνωστες ιστορίες και μικρά «μυστικά» που κρύβονται σε στιγμιότυπα των παλιών αγαπημένων ελληνικών ταινιών.

Μάλιστα, ο Μάκης Δελαπόρτας αποκάλυψε πως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ δεν μιλούσαν μεταξύ τους όταν γυρίζονταν η «Αλίκη στο Ναυτικό» και τα γυρίσματα διακόπηκαν για έξι ολόκληρους μήνες.

«Η Αλίκη στο Ναυτικό σταμάτησε για έξι μήνες λόγω καβγά ανάμεσα στην Βουγιουκλάκη και τον Παπαμιχαήλ. Στις πρώτες ταινίες που γύρισαν δεν μιλούσαν καν μεταξύ τους, είχαν τρομερή αντιπαλότητα. Ο Παπαμιχαήλ είχε τσαγανό, δεν ανεχόταν πολλά πολλά. Στις πρώτες ταινίες τους είχαν πολλά προβλήματα. Ο Σακελλάριος τους τα έφτιαξε για να βγει η ταινία, γιατί δε μιλούσαν καθόλου. Τους ήθελε ο κόσμος για αυτό έκαναν ταινίες μαζί.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ όταν έκανε ταινίες μόνος του τα εισιτήρια έπεφταν. Ο κόσμος τους ήθελε μαζί… Στην παρέλαση, στις σκηνές με τους κομπάρσους υπάρχει το εξής. Ο Φίνος είπε όχι στον Σακελλάριο για τους 100 κομπάρσους που του ζήτησε και τις στολές. Είχε μόνο 16 ναύτες και τους έβαζε να περνούν ξανά και ξανά μπροστά από τις κάμερες. Και έτσι φαινόντουσαν 100. Αν το παρατηρήσετε θα το δείτε. Ήταν ακριβώς οι ίδιοι.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν η γυναίκα που καθιέρωσε στο ελληνικό σινεμά τα τραγούδια. Ξαφνικά η Αλίκη τραγουδάει το «Ρίκοκο» και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Από τότε υποχρέωσαν όλους τους ηθοποιούς να τραγουδούν στις ταινίες τους. Από την Αλίκη ξεκίνησε αυτό…» αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας.