Αλέξης Κούγιας: «Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δε θα τον υπερασπισθώ»

Αλέξης Κούγιας: «Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δε θα τον υπερασπισθώ»

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ποινικολόγος ανακοίνωσε πως θα αναλάβει συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, μαζί με τον δικηγόρο Νίκο Γεωργουλέα.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας επισκέφθηκε τον Δημήτρη Λιγνάδη και διευκρίνισε πως αν δεν πειστεί για την αθωότητα του, δεν θα αναλάβει την υπόθεση.

«Είδα έναν δυστυχισμένο άνθρωπο, έναν ταπεινό άνθρωπο, έναν συγκλονισμένο άνθρωπο. Το μόνο που μου είπε είναι πως είναι 35 χρόνια στο μικροσκόπιο. Αυτό που ζητάω είναι να μην επηρεάσει αυτή η λαίλαπα τους δικαστές», είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν έχω διαβάσει τη δικογραφία. Το θέμα θέλει ιδιαίτερη ευαισθησία. Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει δει τα πάντα. Γνώρισα τον κύριο Λιγνάδη σήμερα, αύριο θα συζητήσω μαζί του, αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον αναλάβω. Είμαι πατέρας δυο παιδιών, δε θα ήθελα ο πατέρας τους να είναι ο άνθρωπος που θα ξεπλύνει κάποιον που έχει κάνει κάτι βρώμικο. Ένας εκ των καταγγελλόντων εμφανίστηκε και είπε πως ήταν πριν 20 χρόνια που δεν υπήρχαν κινητά και λέει ότι τον έπαιρνε μόνος του τηλέφωνο να πάει σπίτι του.

Δε θέλω να θίξω τον κύριο Γεωργουλέα αλλά εάν ήμουν δικηγόρος από την αρχή θα πρόσβαλλα το ένταλμα συλλήψεως… Ένταλμα συλλήψεως για ποιόν; Για τον άνθρωπο που μέχρι πριν λίγες ημέρες συνομιλούσε με τους κυβερνώντες, με τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου; Ενώ όλη η Ελλάδα θα επαναλάμβανε μια τέτοια πράξη; Η δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο…Οτιδήποτε υπήρχε για αυτόν τον άνθρωπο κατεστράφη ακόμη και να δικαιωθεί… Η κυρία ανακριτής είναι υποχρεωτικό να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Δε θα το ζητήσω εγώ θα το κάνει η κυρία ανακριτής…. Δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για τίποτα, έχει συνεργαστεί με χιλιάδες ανθρώπους».