Ακυρώθηκε η βίζα του Novak Djokovic: Του ανακοινώθηκε ότι θα απελαθεί από την Αυστραλία

Ακυρώθηκε η βίζα του Novak Djokovic: Του ανακοινώθηκε ότι θα απελαθεί από την Αυστραλία

Ο κορυφαίος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπορεί να εισέλθει στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στο Όπεν λόγω προβλήματος με τη βίζα του, η οποία και ακυρώθηκε.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του BBC, ο Τζόκοβιτς ενημερώθηκε ότι θα απελαθεί από τη χώρα την Πέμπτη. Ωστόσο, οι δικηγόροι του αναμένεται να αμφισβητήσουν την εν λόγω απόφαση.

Οι διοργανωτές του Αυστραλιανού Όπεν ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ο Τζόκοβιτς έχει ιατρική εξαίρεση για τον εμβολιασμό του, απόφαση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην Αυστραλία. Ο 20 φορές πρωταθλητής γκραν σλαμ φέρεται να ταξίδεψε στην Αυστραλία με βίζα που δεν επιτρέπει ιατρικές εξαιρέσεις για το εμβόλιο, όπως ανέφεραν αυστραλιανά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η αναπληρώτρια υπουργός Αθλητισμού της Βικτώρια, Τζάαλα Πούλφορντ επιβεβαίωσε σε tweet της νωρίτερα ότι η κυβέρνηση δεν θα υποστηρίξει την αίτηση βίζας του Τζόκοβιτς.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ρώτησε αν θα υποστηρίξουμε την αίτηση βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς για την είσοδό του στην Αυστραλία. Δε θα παρέχουμε στον Τζόκοβιτς ατομική υποστήριξη αίτησης βίζας για να συμμετάσχει στο Αυστραλιανό Όπεν του 2022» έγραψε η αξιωματούχος.

Πηγή: lifo.gr