Akis’ Food Tour: Μακεδονίτικες γεύσεις, προσωπικές ιστορίες και μπόλικη αδρεναλίνη! Το πιο γευστικό food tour συνεχίζεται στις Σέρρες

AKIS-FOOD-TOUR-250x250.jpg

«Akis’ Food Tour»

Αύριο Σάββατο 09 Νοεμβρίου, στις 20:00

Μακεδονίτικες γεύσεις, προσωπικές ιστορίες και μπόλικη αδρεναλίνη!
Το πιο γευστικό food tour συνεχίζεται στις Σέρρες

H πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή, το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, συνεχίζεται στις Σέρρες, το Σάββατο 09 Νοεμβρίου στις 20:00.

Η επίσκεψη του Άκη Πετρετζίκη στις Σέρρες είναι γεμάτη μακεδονίτικες γεύσεις, προσωπικές ιστορίες, αλλά και μπόλικη αδρεναλίνη!

Η παραδοσιακή σερραϊκή μπουγάτσα ξεδιπλώνει τα μυστικά της στο παραδοσιακό εργαστήριο του νεαρού Νίκου, που με ενθουσιασμό μας ξεναγεί σε κάθε βήμα της παρασκευής της. Το ταψί μπουγάτσας που θα πάρει ο Άκης μαζί του θα ταξιδέψει μέχρι την Αερολέσχη Σερρών.

Εκεί, θα συναντήσει μια παρέα πιλότων που ξέρουν να εκτιμούν τη μαγειρική και το καλό φαγητό. Το γεύμα όμως που θα ετοιμάσουν μπορεί να περιμένει, καθώς θα προηγηθεί μια συναρπαστική πτήση πάνω από τις Σέρρες. Γέλια, αλλά και στιγμές περιπέτειας για τον αγαπημένο μας μάγειρα, που δεν μπορεί να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του για τη μοναδική εμπειρία που θα ζήσει.

Με την αδρεναλίνη ακόμα στα ύψη, ο Άκης κατευθύνεται προς τη Νιγρίτα. Εκεί, θα συναντήσει παραγωγούς δύο ιδιαίτερων προϊόντων: ο Άγγελος, που είναι γνώριμος του Άκη από τον στρατό, ασχολείται με γάλα γαϊδούρας, ενώ ο Βαγγέλης είναι παραγωγός σπιρουλίνας. Θα πείσει άραγε ο Βαγγέλης τον Άκη να δοκιμάσει την «τροφή των αστροναυτών» όπως την αποκαλεί; Στην επιστροφή του στην πόλη τον περιμένει η χειμαρρώδης κυρία Στέλλα, η γνωστή μαγείρισσα των Σερρών, που ανυπομονεί να τον υποδεχτεί για του δείξει τις δικές της συνταγές σε μια υπαίθρια μαγειρική με μοναδική θέα, αλλά και τοπικά προϊόντα.

Χιούμορ, συγκίνηση, αλλά και μια ρυζόπιτα πασπαλισμένη με άχνη θα δώσουν τη σκυτάλη στον Αριστείδη. Σ’ένα μικροσκοπικό παραδοσιακό εργαστήριο, που ιδρύθηκε το 1927, θα ανακαλύψουμε τη διαχρονική συνταγή για τους ακανέδες, μια συνταγή που έχει περάσει από γενιά σε γενιά και , χάρη στον Αριστείδη και τον ξάδερφό του επιβιώνει,  μέχρι σήμερα.

Φεύγοντας από την πόλη των Σερρών ο Άκης ταξιδεύει μέχρι τη Σκοπιά, ένα μικροσκοπικό προσφυγικό χωριό που μπήκε στον χάρτη της γαστρονομίας χάρη στον Ανδρέα και την ταβέρνα του. Στην κουζίνα του Ανδρέα ο Άκης θα γευτεί διάφορα κρέατα και κοπές, και θα μοιραστεί μαζί μας τις δικές του γευστικές προτιμήσεις. Η επίσκεψή του στην Σκοπιά του επιφυλάσσει όμως και μια γευσιγνωσία τυριών, που έχουν ετοιμάσει ειδικά για αυτόν η Μαρία και ο Αντώνης, δύο νεαρά αδέρφια που έχουν αναλάβει το τυροκομείο των γονιών τους.

Η επίσκεψη στις Σέρρες δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς μια βόλτα στη λίμνη Κερκίνη. Ένας σπάνιος υδροβιότοπος που η φήμη για την ομορφιά του έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Ο Άκης θα κάνει ιππασία στη λίμνη μαζί με τον Θόδωρο, που όχι μόνο θα τον ξεναγήσει στις όχθες της αλλά θα τον οδηγήσει και σε μια ιδιαίτερη μαγειρική εμπειρία, που θα επιμεληθεί ο φίλος του ο Ζέλιος.

Το πιο γευστικό food tour συνεχίζεται γεμάτο εκπλήξεις στις Σέρρες.

Συνοδοιπόροι του Άκη στο «Akis’ Food Tour»  είναι οι τηλεθεατές που του προτείνουν τα μέρη που επισκέπτεται αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι κάθε περιοχής που τον βοηθούν να ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματικά «υψηλή γαστρονομία» στις ντόπιες κουζίνες, στα χωράφια και τα βουνά της Ελλάδας.

Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

Συντονιστείτε στον Alpha για ένα επεισόδιο γεμάτο από γεύσεις, εμπειρίες και όμορφες στιγμές.

«Akis’ Food Tour» με τον Άκη Πετρετζίκη – Το πιο γευστικό tour συνεχίζεται στον Alpha!