90χρονη ασθενής αρνήθηκε αναπνευστήρα για να δοθεί σε νεότερο

90χρονη ασθενής αρνήθηκε αναπνευστήρα για να δοθεί σε νεότερο

Μία 90χρονη γυναίκα στο Βέλγιο αρνήθηκε να της δοθεί βοήθεια με αναπνευστήρα, ενώ έπασχε από κορονοϊό, λέγοντας στους γιατρούς να τον κρατήσουν για κάποιον νεότερο ασθενή.

Η Suzanne Hoylaerts εισήχθη σε νοσοκομείο στις 20 Μαρτίου όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και σύμφωνα με την Mirror δύο ημέρες αργότερα πέθανε.

Η πρώτη ένδειξη που είχε η 90χρονη για να ζητήσει ιατρική βοήθεια ήταν δυσκολία στην αναπνοή και έλλειψη όρεξης για φαγητό.

Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό στον ιό.

Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο η 90χρονη φέρεται να είπε στους γιατρούς: «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσετε σε μένα υποβοήθηση στην αναπνοή. Σώστε πιο νέους ασθενείς. Εγώ έζησα ήδη μια ωραία ζωή».

Συγκινημένη η κόρη της Judith δήλωσε στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws: «Δεν μπόρεσα να την αποχαιρετήσω, δεν είχα καν την δυνατότητα να πάω στην κηδεία της».

Σύμφωνα με την ίδια η οικογένεια της 90χρονης ακόμα δεν έχει καταλήξει στο πώς η ηλικιωμένη προσβλήθηκε από κορονοϊό καθώς, όπως λένε, βρισκόταν στο σπίτι της και εφάρμοζε όλα τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.