6 βραβεία για 4 ταινίες της Feelgood στη 91η απονομή των Oscar

6 βραβεία για 4 ταινίες της Feelgood στη 91η απονομή των Oscar

Σε μια λαμπερή τελετή που παρευρέθηκε μεγάλη μερίδα της σύγχρονης κινηματογραφικής παραγωγής, αυτής των 91ων βραβείων της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου που έλαβε χώρα την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, βραβεύτηκαν 4 ταινίες της Feelgood με 6 βραβεία Oscar®.

Συγκεκριμένα, το «BLACK PANTHER» του Ryan Coogler κατοχύρωσε μεν τον τίτλο της πρώτης ταινίας της Marvel που κερδίζει υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά και εκείνης που έφυγε νικήτρια σε σημαντικές κατηγορίες, όπως των κοστουμιών, της καλλιτεχνικής διεύθυνσης και της μουσικής για τον Ludwig Goransson.

H ταινία που κυκλοφόρησε στις αίθουσες τον περασμένο Φλεβάρη του 2018 και έκοψε συνολικά 175.000 εισιτήρια σε Ελλάδα και Κύπρο, ακολουθεί τον T’Challa, που μετά τον θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda, ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους, επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τον θρόνο, μέχρι που ένας παλιός και ισχυρός εχθρός του εμφανίζεται και απειλεί όχι μονάχα τη Wakanda, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Με το βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου έφυγε νικητής το «ΑΝ Η ΟΔΟΣ ΜΠΙΛ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ» του βραβευμένου με Oscar, Barry Jenkins για την καθηλωτική ερμηνεία της Regina King. Η ταινία που τοποθετείται στο Χάρλεμ της δεκαετίας του ’70, ακολουθεί το χρονικό του έρωτα του Fonny και της Tish, τη στιγμή που εκείνος θα καταλήξει στην φυλακή, κατηγορούμενος για ένα έγκλημα που ποτέ του δεν διέπραξε. Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες.

Στην κατηγορία των ταινιών κινουμένων σχεδίων, τόσο το «SPIDERMAN: ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΟ-ΣΥΜΠΑΝ» (Sony Pictures Animation) των Phil Lord και Christopher Miller -που μας συστήνει τον έφηβο Miles Morales να ζει σε ένα Brooklyn που ξαφνικά «γεμίζει» από Spidermen- κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, αλλά και το μικρούς μήκους, τρυφερό «BΑΟ» της Domee Shi (Disney / Pixar) -μια ωδή στη μητρική αγάπη, που συνόδευσε τους «Απίθανους 2» στις κινηματογραφικές αίθουσες, το περασμένο καλοκαίρι- έφυγε νικητής με το βραβείο στην αντίστοιχη κατηγορία.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.