Τρεις Ελληνικές συμμετοχές στην Eurovision 2018

Τρεις Ελληνικές συμμετοχές στην Eurovision 2018

Ο 63ος διαγωνισμός της Eurovision είναι προγραμματισμένος για τις 8,10 και 12 Μάιου στην Λισσαβόνα και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Η Γιάννα Τερζή με την ελληνική αποστολή και η Ελένη Φουρέιρα με την αποστολή της Κύπρου θα αναμετρηθούν με άλλες 17 χώρες στον α ημιτελικό… Έναν από τους πιο δύσκολους ημιτελικούς των τελευταίων χρόνων κατά τους Eurovision Experts αφού όλα τα “φαβορί” έχουν κληρωθεί να συμμετάσχουν σε αυτόν.

Μαζί με τη Γιάννα και την Ελένη υπάρχει, όμως, και μια τρίτη «κρυφή» Ελληνική συμμετοχή, όπως αποκαλείται από του eurofans. Πρόκειται για την συμμετοχή του Azerbaijan με την τραγουδίστρια Aisel και το τραγούδι X-MyHeart (Cross My Heart). Ο λόγος που αποκαλείται «η Τρίτη Ελληνική συμμετοχή» είναι η Ελληνική ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτήν. Την μουσική του X-MyHeart (cross my heart) έχει γράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, τη σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο creative director Φωκάς Ευαγγελινός, τη φωνητική διεύθυνση τόσο των φωνητικών, όσο και της Aisel έχει επιμεληθεί ο Άλεξ Παναγή και τα κοστούμια στην σκηνή ο Δημήτρης Μασούρας.

Η Ελληνική dream team, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον 63o διαγωνισμό της Eurovision και μάλιστα η τιμητική θέση που έχει στον διαγωνισμό προσδίδει την δυναμική της συμμετοχής. Η EBU, η εταιρία που διαχειρίζεται τον διαγωνισμό, επέλεξε το X-My Heart της Ελληνικής dream team να είναι το τραγούδι που θα ανοίξει τον 63ο διαγωνισμό της Eurovision.

Όπως κάθε τηλεοπτικό show, έτσι και o διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που παρακολουθούν πάνω από 200.000.000 τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο χρειάζεται το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Την Aisel την γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο MadWalk 2018 όπου τραγούδησε το X-My Heart.