Το Twitter Purge έκανε «ξεκαθάρισμα» και έκοψε χιλιάδες fake followers από διάσημα accounts

Το Twitter Purge έκανε «ξεκαθάρισμα» και έκοψε χιλιάδες fake followers από διάσημα accounts

Το Twitter ξεκίνησε να κάνει μία μεγάλη εκκαθάριση στα ψεύτικα προφίλ που… «βάρυναν» το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το ποσό αριθμεί δεκάδες εκατομμύρια ανενεργούς ή ψεύτικους λογαριασμούς.

Η συγκεκριμένη απόφαση έγινε γνωστή ως «Twitter Purge» και συνέβη για να «ξεκαθαρίσει» το τοπίο στο συγκεκριμένο μέσο. Η κοινωνική επιρροή των χιλιάδων ψεύτικων λογαριασμών επηρέαζαν σημαντικά πολιτικές εκστρατείες, επιχειρηματικά σχέδια και καριέρες στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Οι New York Times εντόπισαν περισσότερους από 3,000 λογαριασμούς πολιτικών, celebrities και παγκόσμιων ηγετών που έχασαν εντυπωσιακό αριθμό followers. Δύο από τις πιο σημαντικές απώλειες followers εντοπίζεται στους λογαριασμούς των Donald Trump (307.606 followers) και Barack Obama (2.334.375 followers)

Ίσως ο μεγαλύτερος χαμένος να ήταν το ίδιο το Twitter, το οποίο έχασε το 12% των ακολούθων του το οποίο μεταφράζεται σε 7.700.000 followers.

Celebrities όπως οι Tyrese, Lindsay Lohan και Amanda Bynes έχασαν εκατοντάδες χιλιάδες followers, ενώ άλλοι όπως η Khloe Kardashian, η Kris Jenner, η Kourtney Kardashian και η Kim Kardashian δε δέχθηκαν τόσο μεγάλο πλήγμα, αφού έχασαν μόνο το 2-3% των ακολούθων τους.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama ο οποίος αν και έχασε 3 εκατομμύρια ακολούθους, αυτοί αποτελούσαν μόλις το 2.8% των followers του. Hillary Clinton, Logan Paul και Apple δεν έχασαν σχεδόν καθόλου ακολούθους ποσοστιαία.