Το νέο ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ για τις άσκοπες μετακινήσεις

Το νέο ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ για τις άσκοπες μετακινήσεις

Ένα νέο ηχητικό μήνυμα για την απαγόρευση κυκλοφορίας, μεταδίδουν από σήμερα το πρωί τα μεγάφωνα των περιπολικών της ΕΛΑΣ, σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αποτρέψουν τις άσκοπες μετακινήσεις πολιτών, που έχουν κληθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω του κορονοϊού.

Εκτός από τα ελληνικά, το μήνυμα μεταδίδεται και στα Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ουρντού, Νταρί, Φαρσί, Χίντι, Παντζάμπι και Παστού.

Το μήνυμα μεταδίδεται από τα περιπολικά, στα σημεία όπου παρατηρείται κόσμος να κυκλοφορεί στους δρόμους, είτε ημεδαποί είτε αλλοδαποί, οι οποίοι ενδεχομένως δεν έχουν την ίδια πρόσβαση στην ενημέρωση, κυρίως στις μεγάλες πόλεις.

Στο συγκεκριμένο μήνυμα υπενθυμίζεται το μέτρο της απαγόρευσης και επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

«Ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για εργασία ή εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών. Στις μετακινήσεις να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και την ανάλογη βεβαίωση. Η συνεργασία σας είναι απαραίτητη για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας», αναφέρεται στο συγκεκριμένο μήνυμα.