Συγκινεί ο Αλέξης Παπαχελάς με το μήνυμά του για την παραμονή του στη ΜΕΘ και τη μάχη με τον κορονοϊό

Συγκινεί ο Αλέξης Παπαχελάς με το μήνυμά του για την παραμονή του στη ΜΕΘ και τη μάχη με τον κορονοϊό

Με ένα άρθρο στην Καθημερινή, ο Αλέξης Παπαχελάς είχε επιλέξει να αποκαλύψει στα μέσα Μαρτίου ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό.

Ο δημοσιογράφος που πλέον έχει ξεπεράσει την περιπέτεια υγείας του και αφού χρειάστηκε να νοσηλευθεί για μερικές ημέρες στη ΜΕΘ, επέλεξε, ξανά μέσω ενός νέου άρθρου του στην εφημερίδα, να περιγράψει τις δύσκολες στιγμές που έζησε εκείνες τις ημέρες.

«Από τη μία στιγμή στην άλλη νιώθεις ότι μπορεί να μην αγκαλιάσεις ξανά αυτούς που αγαπάς, να μην έχει την ευκαιρία να ζητήσεις συγνώμη για κάποια γέφυρα που έκοψες χωρίς λόγο ή να ξαναδείς το αγαπημένο σου αιγιοπελαγίτικο εκκλησάκι με την ελληνική σημαία να κυματίζει δίπλα. Νιώθεις ένα ανεξήγητο άγχος ότι δεν θα ξαναδείς πράγματα που πρακτικά ποτέ δεν είχες καν παρατηρήσει.

Είναι πολύ παράξενο πόσο κινηματογραφικές και ρομαντικές μπορεί να μοιάζουν οι ρετρό λάμπες της Βασιλίσσης Σοφίας από το πίσω παράθυρο ενός ασθενοφόρου» αναφέρει ενώ στη συνέχεια δε ξεχνά να αναφερθεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο ιός αυτός να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

«Και δεν θέλω να ξεχάσω ούτε εγώ ούτε εσείς, τους πραγματικούς ήρωες πίσω από τις μάσκες, που δίνουν τη μάχη για μας όλους. Το νοσηλευτικό προσωπικό, που τα δίνει όλα, κακοπληρωμένο, χωρίς τα απαραίτητα πολλές φορές. Τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ, που δείχνουν καθημερινά γενναιότητα και ανθρωπιά.

Η δουλειά τους δεν μπορεί να ανταμειφθεί αρκετά, αλλά πρέπει να θυμηθούμε την επόμενη ημέρα και να διασφαλίσουμε τα πολύ βασικά γι αυτούς τους ανθρώπους…. Αυτοί είναι οι δικοί μου ήρωες, τους οποίους πρέπει να αναδείξουμε και να φροντίσουμε και όταν περάσει η σημερινή τρέλα».

Πηγή: Καθημερινή