Στέφανος Κορκολής: Χρυσός ο δίσκος του με ποιήματα του Καβάφη – Όσα έγιναν στην απονομή

Στέφανος Κορκολής: Χρυσός ο δίσκος του με ποιήματα του Καβάφη - Όσα έγιναν στην απονομή

Στέφανος Κορκολής: Χρυσό το «Θα ‘Θελα Αυτή Τη Μνήμη Να Την Πω»
Η απονομή έγινε σε μία βραδιά με μοναδικές ερμηνείες από την Σοφία Μανουσάκη.

Σε μία μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο «μαγικό» κόσμο της μελοποιημένης ποίησης, ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη παρέλαβαν το χρυσό δίσκο για το «Θα ‘Θελα Αυτή Τη Μνήμη Να Την Πω», το μοναδικό ταξίδι στο έργο του Κ. Π. Καβάφη που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας και η εξαιρετική ερμηνεύτρια παρουσίασαν, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, μελοποιημένα ποιήματα σε συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, όπως οι Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Λάγιος και Σπανός κ.α., καθώς και μελοποιημένα ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Ο.Ελύτη, Γ.Σεφέρη (σε πρώτη εκτέλεση) σε μελοποιήσεις από τον Στέφανο Κορκολή. Την μουσική τους παρέα συμπλήρωσαν ο Κωστής Πυρένης στην κιθάρα και στο τραγούδι και ο Βασίλης Δεφίγγος στο σαξόφωνο και στο φλάουτο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία προλόγισε ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης, απονεμήθηκε στον Στέφανο Κορκολή, στη Σοφία Μανουσάκη και στους συντελεστές ο χρυσός δίσκος για το διπλό album/ βιβλίο «Θα ‘Θελα Αυτή Τη Μνήμη Να Την Πω», με 21 μελοποιημένα ποιήματα και μουσικά «στιγμιότυπα» της ζωής του οικουμενικού Καβάφη.

Στην κατάμεστη αίθουσα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, όπως ο ποιητής, βιβλιογράφος και επί 50 χρόνια μελετητής του Καβάφη, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η συγγραφέας Μαρία Στασινοπούλου, ο ποιητής Γιώργος Χρονάς, ο συγγραφέας και πολιτικός Μίμης Ανδρουλάκης, ο μουσικοκριτικός Γιώργος Χαρωνίτης και ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Αντώνης Μποσκοΐτης.

Το «Θα ‘Θελα Αυτή Τη Μνήμη Να Την Πω», που απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από κριτικούς και μελετητές του σπουδαίου Αλεξανδρινού ποιητή, παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο με τεράστια επιτυχία στην Όπερα του Καΐρου και στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στο πλαίσιο των «Καβαφείων 2017», καθώς και στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Βρείτε το «Θα ‘Θελα Αυτή Τη Μνήμη Να Την Πω» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα:
http://smarturl.it/Korkolis_Cavafy