Πύρινος όλεθρος στον Κάλαμο: Κάηκαν σπίτια – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Πύρινος όλεθρος στον Κάλαμο: Κάηκαν σπίτια – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Κυριακής σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, εκ των οποίων τουλάχιστον πέντε κάηκαν και δεκάδες άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης. Ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ήλιου έκαναν δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ.

Ο άνεμος άλλαζε συνεχώς την κατεύθυνση της φωτιάς, με αποτέλεσμα, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα να φτάσει στα όρια του οικισμού και να μπει στις αυλές των σπιτιών. Παράλληλα, ένα μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς την περιοχή του Καπανδριτίου, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά δύο κατασκηνώσεις στις οποίες βρίσκονταν 320 παιδιά.

Έκκληση για βοήθεια έκανε ο δήμαρχος Ωρωπού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής βλάστησης και των ανέμων.