Ο Jay-Z αρνείται ότι ο ίδιος και η Beyonce έκαναν πολιτική διαμαρτυρία στο Super Bowl

Ο Jay-Z αρνείται ότι ο ίδιος και η Beyonce έκαναν πολιτική διαμαρτυρία στο Super Bowl

Ο Jay-Z απάντησε στην κριτική που δέχθηκε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του, Beyonce επέλεξαν να καθίσουν κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ στο Super Bowl, επιμένοντας ότι δεν έκαναν πολιτική διαμαρτυρία.

Το ζευγάρι παρακολούθησε τον σημαντικότερο αγώνα του NFL στο Μαϊάμι την περασμένη Κυριακή με την κόρη τους Blue Ivy. H Roc Nation, εταιρεία παραγωγής του Jay -Z, ήταν υπεύθυνη για τα μουσικά σόου στη διάρκεια του αγώνα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το NFL.

Όμως, όταν η Ντέμι Λοβάτο ερμήνευσε τον αμερικανικό εθνικό ύμνο, ο ράπερ και η σύζυγός, βασίλισσα της ποπ και R&B παρέμειναν σταθερά στις θέσεις τους – προκαλώντας κριτική από τους σχολιαστές της δεξιάς πτέρυγας.

Προς στιγμήν πολλοί πίστεψαν ότι ήταν κίνηση σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αθλητή του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Κόλιν Κάπερνικ που αποφάσισε το 2017 να γονατίσει την ώρα του εθνικού ύμνου σε έναν αγώνα του NFL, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τη βία της αστυνομίας απέναντι στους Αφροαμερικανούς. Η ενέργειά του προκάλεσε μια σειρά αντιδράσεων και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στους San Francisco 49ers αλλά και στο NFL.

Συζητώντας για πρώτη φορά για το θέμα ο Jay-Z δήλωσε: «Δεν ήταν (διαμαρτυρία) λυπάμαι. Δεν ήταν πραγματικά. Θα σας πω … Θα έλεγα, “Ναι, αυτό έκανα”. Νομίζω ότι οι άνθρωποι το ξέρουν αυτό σε μένα».

Στη διάρκεια ενός Q & A στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια την Τρίτη ο Αμερικανός ράπερ και επιχειρηματίας είπε: «Δεν έκανα σιωπηρή διαμαρτυρία … Αν κοιτάξετε τη σκηνή και τις τραγουδίστριες που επιλέξαμε – Κολομβιανή [Shakira] και Πορτορικανή [J.Lo] – κάναμε την πιο ηχηρή δήλωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ