Ο λόγος που μετανιώνει η δημιουργός των «Friends»

Η Μάρτα Κάουφμαν σε πρόσφατη ομιλία της, ως δημιουργός των «Friends» ανέφερε πως θα ήθελε η σειρά να έχει περισσότερη ποικιλομορφία.

Μιλώντας διαδικτυακά στο ATX TV Festival 2020 αποκάλυψε ότι έχει μετανιώσει για κάποιες αποφάσεις που είχε πάρει τότε στο επιτυχημένο sitcom και σίγουρα θα έπραττε διαφορετικά σήμερα.

Αναφερόμενη στη διαφορετικότητα, την ώρα που η Αμερική φλέγεται μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, εξήγησε ότι εκείνη την εποχή του σόου δεν γνώριζε τόσα πολλά για τη σημασία της, όπως γνωρίζει σήμερα και εύχεται να μπορούσε να αλλάξει περισσότερα σχετικά με τη διαφορετικότητα και τον φυλετικό ρατσισμό.

«Εύχομαι να γνώριζα ό,τι ξέρω σήμερα» παραδέχτηκε και συνέχισε απολογούμενη «Λυπάμαι, εύχομαι μόνο να ήξερα ό,τι και τώρα. Θα έπαιρνα διαφορετικές αποφάσεις. Δεν έκανα αρκετά και τώρα αυτό που σκέφτομαι συνέχεια είναι τι πρέπει να κάνω».

Συμπλήρωσε επίσης πως σαν εταιρεία ενθαρρύνουν τη διαφορετικότητα, την ισότητα και δίνουν ευκαιρίες σε όλους.

Θυμίζουμε ότι πολλές φορές στο παρελθόν το δημοφιλές sitcom δέχτηκε αρνητικές κριτικές για τα σεξιστικά ή ρατσιστικά αστεία που ακούστηκαν από τους ήρωες, όπως και για την έλλειψη ποικιλομορφίας κατά τη διάρκεια των δέκα χρόνων προβολής του (1994-2004).

Ο Ντέιβιντ Σουίμερ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι «γνώριζε καλά την έλλειψη ποικιλομορφίας» στη σειρά και υποστήριξε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Ρος να βγαίνει και με γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων. «Μία από τις πρώτες γυναίκες που ξεκίνησα να βγαίνω στη σειρά ήταν η Τζούλι μια Ασιάτισα-Αμερικανίδα (στις σεζόν 1-2) ενώ αργότερα ήταν η Τσάρλι μια Αφροαμερικανίδα (στις σεζόν 9-10). Ήταν μια πολύ συνειδητή ώθηση εκ μέρους μου».

Πρόσφατα και η Λίζα Κούντροου, η αγαπημένη μας «Φοίβη» σε συνέντευξή της στους The Sunday Times δήλωσε σχετικά «Θα ήταν τελείως διαφορετικά σήμερα. Δεν θα υπήρχε ένα καστ μόνο με λευκούς πρωταγωνιστές, αυτό είναι σίγουρο. Δεν ξέρω τι άλλο θα άλλαζε, αλλά για μένα, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν μια χρονοκάψουλα και όχι για όσα έκαναν λάθος».