Οι ανακοινώσεις για τα σχολεία – Κλειστά Δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί μέχρι 30 Νοεμβρίου

Οι ανακοινώσεις για τα σχολεία - Κλειστά Δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί μέχρι 30 Νοεμβρίου

Τα νέα έκτακτα μέτρα για τα σχολεία, με στόχο τον περιορισμό της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η κυβέρνηση.

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Οι ανακοινώσεις έλαβαν χώρα στο υπουργείο Υγείας, παρουσία του υπουργού, Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που είπε: «Ανακοινώνουμε την αναστολή λειτουργίας των δημοτικών, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Η εισήγηση της επιτροπής βασίστηκε λόγω της κινητικότητας των συνοδών γονέων, παππούδων, γιαγιάδων. Η μείωση της κινητικότητας μπορεί να επιφέρει μείωση της διασποράς».

Κατόπιν τον λόγο έλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως που ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Από Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαίδευση. Δημοτικά, νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά. Εκπαιδευτική τηλεόραση, τηλεκπαίδευση. Από τις 9 το πρωί, από την ΕΡΤ 2, θα προβάλλονται εκπαιδευτικά μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού. Την Κυριακή θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 για τα δημοτικά και από τις 2 έως τις 4 για τα νηπιαγωγεία.

Γιατί προκρίθηκε το μεσημεριανό ωράριο. Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες και για να μοιράζεται ο χρόνος σε όλους που κάνουν χρήση της τηλεργασίας και των άλλων μαθητών μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το δίκτυο. Τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα. Δεν υποδεικνύονται γιατί έχουμε παρατηρήσει επιβάρυνση του φορτίου στα σχολεία, αλλά για να περιοριστεί η κινητικότητα».