Νόμος και Τάξη: Ο νέος 17ος κύκλος στο Star!

Νόμος και Τάξη: Ο νέος 17ος κύκλος στο Star!

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ : ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ – 17ος κύκλος
ΠΡΕΜΙΕΡΑ Δευτέρα 26.8.19 στις 23:30 με διπλό επεισόδιο

Η μακροβιότερη αστυνομική σειρά, με φανατικούς τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει στην οθόνη του Star με τον ολοκαίνουριο 17ο κύκλο.

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 23:30

Υπάρχει μια ξεχωριστή κατηγορία εγκλημάτων, που απαιτούν μια πιο εξειδικευμένη ματιά στην ψυχολογία του δολοφόνου: είναι τα εγκλήματα πάθους. Τα κίνητρα μπορεί να είναι τόσο περίπλοκα όσο η ίδια η ανθρώπινη φύση και οι διαπροσωπικές σχέσεις. Τι είναι αυτό που μετατρέπει έναν πολύ ερωτευμένο άνθρωπο σε εγκληματία; Ποια εμπειρία ματώνει την ψυχή και οπλίζει το χέρι;

Η έμπειρη ντετέκτιβ Ολίβια Μπένσον μαζί με την ειδική ομάδα του «Νόμος και τάξη» επικοινωνούν με αυτούς, που οι υπόλοιποι αφορίζουν, για να βρουν τον ένοχο. Αφουγκράζονται καρδιές, συμβιώνουν στα γεγονότα και συναρμολογούν την τελική εικόνα της κάθε υπόθεσης. Τα «Γιατί;» ποτέ δεν έχουν άμεση απάντηση. Όμως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Αστυνομική σειρά αμερικανικής παραγωγής 2015-2016, που θα ολοκληρωθεί σε 23 επεισόδια. 17ος Κύκλος

ΠΑΙΖΟΥΝ:  Μαρίσκα Χαργκιτάι, Ρίτσαρντ Μπέλζερ, Νταν Φλόρεκ, Άις – Τι, Κέλι Γκίντις

  • Στον 17ο κύκλο εμφανίζονται σε ρόλους γκεστ σταρ οι:
  • η βραβευμένη με Όσκαρ Γούπι Γκόλντμπεργκ, εμφανίζεται στο 4ο επεισόδιο του κύκλου
  • O παραγωγός της σειράς Γουόρεν Λέιτ δήλωσε για τη συνεργασία του με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ : «Συνάντησα τη Γούπι όταν έπαιξε το ρόλο μιας παθολογικής θετής μητέρας στη σειρά Law and Order Criminal Intent το 2006. Εντυπωσιάστηκα από την ερμηνεία της. Όταν προέκυψε ο συγκεκριμένος ρόλος, μιας κρατικής υπαλλήλου κοινωνικών υπηρεσιών, αμέσως σκέφτηκα πως θα ήταν τέλεια. Διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία, που απαιτούσε ο συγκεκριμένος ρόλος. Αν δεν ραγίσει η καρδιά σας στη σκηνή, όπου καταθέτει στο δικαστήριο, είστε φτιαγμένοι από πέτρα».
  • Η ηθοποιός δήλωσε για τη συμμετοχή της στη σειρά: «Είναι πάντα ευχάριστο να βρίσκομαι στην οικογένεια του Law and Order, ειδικά με αυτό το καστ ηθοποιών και παραγωγών, που λατρεύω».
  • ο βραβευμένος με «Χρυσή Σφαίρα» Πίτερ Γκάλαχερ (American Beauty, The OC, Ενώ εσύ κοιμόσουν)
  • η Σοφία Μπους (Φίλοι για πάντα)
  • ο Ρίτσαρντ Μπέλζερ, ο οποίος υποδύονταν τον ντετέκτιβ Τζον Μουνχ και είχε αποχωρήσει από τη σειρά στον 15ο κύκλο 
  • Όταν στις 20 Σεπτεμβρίου του 1999 έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ, όλοι πίστευαν πως «θα πάει καλά» αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως 15 χρόνια μετά, θα εξακολουθούσε να  σημειώνει επιτυχία και να αποτελεί φαινόμενο στην παγκόσμια τηλεοπτική ιστορία.

  • Το «Νόμος και Τάξη : Ειδική Ομάδα» συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε πιο δημοφιλείς σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης. Κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων συνεχόμενων υποψηφιοτήτων για ΕΜΜΥ (11 στον αριθμό), έχει αποσπάσει και πολλά-πολλά άλλα βραβεία.
  • Η πρωταγωνίστρια Μαρίσκα Χαργκιτάι ήταν υποψήφια 8 φορές για ΕΜΜΥ και τελικά κέρδισε το EMMY «Καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά» το 2006, η πρώτη ηθοποιός από τις σειρές «Νόμος και Τάξη» που έλαβε μια τέτοια ξεχωριστή τιμή, και Χρυσή Σφαίρα το 2005. Έχει προταθεί για το βραβείο της «Καλύτερης δραματικής ηθοποιού» στα Screen Actors Guild Awards τις χρονιές 2004, 2006, 2007, 2009, 2010,2011.
  • Ο δημιουργός της σειράς Ντικ Γουλφ είχε την ιδέα για το συγκεκριμένο concept από το 1986. Αφορμή ήταν ένα άγριο έγκλημα με σεξουαλικά κίνητρα που είχε συγκλονίσει την αμερικανική κοινωνία. Θέλοντας να ερευνήσει βαθύτερα την ψυχολογία των ερωτικών εγκλημάτων αλλά και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, δημιούργησε το «Νόμος και Τάξη : Ειδική Ομάδα» 13 χρόνια αργότερα.
  • Το πως θα ονομαζόταν η νέα σειρά ήταν σπαζοκεφαλιά για τον Ντικ Γουλφ, τους παραγωγούς και το κανάλι NBC. Αρχικά είχαν σκεφθεί να την ξεχωρίσουν από την πρωτότυπη σειρά «Law and Order» και ο τίτλος της να είναι «Sex Crimes», φοβούμενοι μια αποτυχία που θα συνδεόταν με ένα επιτυχημένο προϊόν. Ο Ντικ Γούλφ επέμενε να υπάρχει στον τίτλο και το «Law and Order» και έτσι η χρυσή τομή βρέθηκε με τον τίτλο «Law and Order : Special Victims Unit» που έκανε αναφορά στην αστυνομική δύναμη που αναλάμβανε τέτοιου είδους εγκλήματα.
  • Τα εξωτερικά γυρίσματα της σειράς γίνονται στη Νέα Υόρκη, γενέτειρα του δημιουργού Ντικ Γουλφ και σύμφωνα με τον ίδιο «το τέλειο σκηνικό, μια λαμπερή πόλη, με αντιθέσεις και μια σκοτεινή πλευρά, τόσο γοητευτική αλλά και τόσο επικίνδυνη».
  • Για τα εσωτερικά γυρίσματα επιλέχθηκε το κτίριο που φιλοξενεί το αρχείο του τηλεοπτικού δικτύου NBC, στην περιοχή του Νιου Τζέρσεϊ.

  • Κατά τη διάρκεια του κάστινγκ, οι παραγωγοί κατέληξαν εύκολα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, όταν η Μαρίσκα Χάργκιτάι και ο Κρίστοφερ Μελόνι έκαναν μαζί μια σκηνή. Όταν αποχώρησαν οι ηθοποιοί ο Ντικ Γουλφ δήλωσε «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιους θα επιλέξουμε».
  • Ο ηθοποιός Πίτερ Χέρμαν, που έχει υποδυθεί σε κάποια επεισόδια τον δικηγόρο Τρέβορ Λάνγκαν, είναι στην πραγματικότητα ο σύζυγος της Μαρίσκα Χάργκιτάι.
  • Το 2007 το ρώσικο δίκτυο NTV αγόρασε τα δικαιώματα της σειράς και γύρισε το δικό του «Νόμος και Τάξη : Ειδική Ομάδα», που αποτελούταν από 12 ωριαία επεισόδια.
  • Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού «Tv Guide», πολλές φορές οι πρωταγωνιστές της σειράς δέχονται τις ευχαριστίες ανθρώπων, που έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας, επειδή παρουσιάζουν τέτοιου είδους ιστορίες με σεβασμό και αληθοφάνεια.
  • Μετά από την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2001, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ζήτησε να αλλάξουν τα πλάνα με τους «Δίδυμους Πύργους» από τους τίτλους της σειράς.
  • Στο τέλος του 12ου κύκλου ο Κρις Μελόνι, αποχώρησε από τη σειρά.
  • Στο 5ο επεισόδιο του 15ου κύκλου, ο Ρίτσαρντ Μπέλζερ, ο οποίος υποδύονταν τον ντετέκτιβ Τζον Μουνχ, αποχώρησε από τη σειρά
  • Στο τέλος του 15ου κύκλου αποχώρησε ο Νταν Φλόρεκ, ο οποίος υποδύονταν τον αρχηγό του τμήματος, Ντόναλντ Κρέιγκεν

https://www.star.gr/tv/seires

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 26 – 28/8

Δευτέρα 26/8
Επεισόδια 1 + 2

Η Ρόλινς απευθύνεται σε έναν φυλακισμένο κατά συρροή δολοφόνο, τον Δρ. Γκρέγκορι Γέιτς, όταν ένα νέο πτώμα  εμφανίζεται στην παραλία, όπου εκείνος έθαβε τα θύματά του. Η Ρόλινς θέλει να πάρει μια ομολογία από τον Γέιτς αλλά εκείνος κάνει μια συγκλονιστική κατηγορία εναντίον του αναπληρωτή διευθυντή ιατροδικαστή του Μανχάταν και η έρευνα οδηγείται σε έναν  νέο ύποπτο…

Η ομάδα του SVU αποφασίζει να διενεργήσει δευτερεύουσα έρευνα σχετικά με τις δολοφονίες του Γέιτς όταν αποκαλύπτεται το πτώμα της αρραβωνιαστικιάς του. Τα στοιχεία της έρευνας οδηγούν στον αναπληρωτή διευθυντή ιατροδικαστή Καρλ Ρούντνικ, ο οποίος απέτυχε να αποκαλύψει την προηγούμενη σχέση του με τον Γέιτς. Η Μπένσον θέτει τον Ρούντνικ υπό κράτηση και ο Μπάρμπα πιέζει την ειδική ομάδα  να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του για να εξασφαλίσει την καταδίκη του. Με τη δίκη να εκκρεμεί, ο Ρούντνικ προσλαμβάνει δύο δικηγόρους υπεράσπισης για να αντιμετωπίσει τον Μπάρμπα στο δικαστήριο. Εν τω μεταξύ, η Ρόλινς ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος….

Τρίτη 27/8
Επεισόδια 3 + 4

Μία διεμφυλική έφηβος τραυματίζεται σοβαρά όταν ένας άλλος έφηβος την εκφοβίζει και τελικά τη σπρώχνει από μία γέφυρα. Παρόλο που η έφηβός δείχνει να συγχωρεί τον δράστη, ο εισαγγελέας Κένεθ Ο’ Ντόουερ  θέλει να δικαστεί ο κατηγορούμενος ως ενήλικας για έγκλημα μίσους, παρόλο που φαίνεται να έχει πραγματικά μετανιώσει για την πράξη του…

Όταν ένα παιδί βρίσκεται να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, η Μπένσον και η ειδική ομάδα αναζητούν την αμελή μητέρα, αλλά καταλήγουν να βρουν άλλο ένα παιδί να βρίσκεται σε κίνδυνο στο ίδιο σπίτι. Η Μπένσον ρωτάει σχετικά τον κοινωνικό λειτουργό, που παρακολουθούσε την οικογένεια και ανακαλύπτει ότι δεν έχει επισκεφθεί το σπίτι της οικογένειας εδώ και μήνες. Η Μπένσον πιέζει τον Μπάρμπα να διώξει την προϊσταμένη του κοινωνικού λειτουργού για παραποίηση αρχείων. Όταν ένα παιδί πεθαίνει, η Μπένσον και ο Μπάρμπα εντείνουν τη δράση τους ενάντια στις κοινωνικές υπηρεσίες αλλά βρίσκουν μεγάλα εμπόδια. Εν τω μεταξύ, ο Ντοντς ανακοινώνει την προαγωγή της Μπένσον…

***Γκεστ σταρ η βραβευμένη με Όσκαρ, Γούπι Γκόλντμπεργκ***

Τετάρτη 28/8
Επεισόδια 5 + 6

Αστυνομικοί σκοτώνουν έναν αθώο, άοπλο μαύρο άντρα, του οποίου η περιγραφή έμοιαζε με αυτή ενός βιαστή. Η υπόθεση σύντομα κλιμακώνεται  ενώ η αστυνομία παίρνει θέση εναντίον του εισαγγελέα Μπάρμπα, ο οποίος  μετά από πολιτικές πιέσεις πηγαίνει την υπόθεση σε δίκη. Η Μπένσον θεωρεί πως οι αστυνομικοί ακολουθούσαν την προβλεπόμενη διαδικασία αλλά ο Μπάρμπα διαφωνεί…

Η Ρόλινς βρίσκεται σε δύσκολη θέση όταν η αδελφή της είναι μάρτυρας κλειδί σε μια περίπλοκη υπόθεση που αφορά βιασμό,  ναρκωτικά και ένα πανάκριβο φλάουτο, που έχει κλαπεί. Παράλληλα, ο Ντοντς παρουσιάζει τον γιο του Μάικ ως το νέο μέλος της ειδικής ομάδας…

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2 – 4/9

Δευτέρα 2/9
Επεισόδια 7 + 8

Η ειδική ομάδα αναγκάζεται να κάνει ερευνά σε μια διάσημη οικογένεια, που η ζωή τους προβάλλεται ως τηλεοπτικό ριάλιτι, όταν αποκαλύπτεται ότι η 13χρονη κόρη τους, Λέιν, είναι έγκυος. Η Λέιν υποστηρίζει στους ντετέκτιβ πως είχε σεξουαλική επαφή με ένα μέλος του τηλεοπτικού συνεργείου αλλά εκείνος κάνει μια νέα αποκάλυψη με το υλικό από πλάνα, που διαθέτει.  Η Ρόλινς αντιμετωπίζει προβλήματα με την εγκυμοσύνη της…

Ένα 15χρονο κορίτσι εξαφανίζεται. Όταν ανακαλύπτεται το πτώμα της, τα στοιχεία DNA, που βρίσκονται στο σώμα της, αποτελούν ένα νέο γρίφο για την ειδική ομάδα.  Ο Ντοντς αισθάνεται συγκλονισμένος από την υπόθεση και είναι αποφασισμένος να βρει τον υπεύθυνο για τον θάνατο του κοριτσιού…

Τρίτη 3/9
Επεισόδια 9 +10

Τρία χρόνια μετά τη σύλληψη του από τη Μπένσον, ο απαγωγέας, βιαστής παιδιών και δολοφόνος Λιούις Χόντα αποφασίζει να αποποιηθεί την ομολογία   του λίγο πριν τη δίκη του, ισχυριζόμενος πως εξαναγκάστηκε να το κάνει. Οι μέθοδοι ανάκρισης της Μπένσον εξετάζονται λεπτομερώς και αμφισβητούνται ενώ ο καταξιωμένος δικηγόρος υπεράσπισης του Χόντα χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να αθωώσει τον πελάτη του.  Η Ρόλινς νιώθει τις οδύνες του τοκετού…

Η ειδική ομάδα προσπαθεί να εντοπίσει μια δασκάλα, που ίσως έχει «απαγάγει» ένα 15χρονο αγόρι για να ζήσουν μαζί ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο. Η ομάδα ανακαλύπτει ότι η απαγωγή του αγοριού μπορεί να είναι μέρος ενός ακόμα πιο απειλητικού σχεδίου…

Τετάρτη 4/9
Επεισόδια 11+12

Η Μπένσον βρίσκεται στη μέση μιας κατάστασης ομηρίας, όταν η νταντά του Νόα της λέει ότι πιστεύει ότι συμβαίνεικάτι ύποπτο στο σπίτι μιας άλλης οικογένειας, για την οποία εργαζόταν…

Η Ρίτα Καλχούν πηγαίνει στην Όλίβια και της λέει ότι εκπροσωπεί μια έφηβη, η οποία ισχυρίζεται ότι τη βίασε το αγόρι με το οποίο βγήκε ραντεβού. Η έρευνα δεν οδηγεί σε ουσιαστικά στοιχεία ενοχής ενώ οι γονείς των παιδιών προσπαθούν να σώσουν το μέλλον τους. Όταν ο Μπάρμπα φέρνει την υπόθεση σε δίκη, εκτίθενται ψέματα, που κάνουν ακόμη δυσκολότερη τη δίωξη του νεαρού…

https://www.star.gr/tv/press-room/