Κορονοϊός: Πληροφορίες για δέκατο κρούσμα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Πληροφορίες για δέκατο κρούσμα στην Ελλάδα

Άλλο ένα κρούσμα κορονοϊού υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε δέκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία είναι συγγενικό πρόσωπο του 66χρονου άνδρα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου με βαριά πνευμονία, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Πάτρα, Κ. Φλαμής.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, “ο 66χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου. Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς. Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων”.

ωρίς το πρωί της Τετάρτης είχε ανακοινωθεί το όγδοο κρούσμα, που ήταν ο σύζυγος μιας γυναίκας απο την Θεσσαλονίκη, η οποία νοηλευόταν ήδη με κορονοϊό.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, “πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Ο ασθενής είναι ο σύζυγος της δασκάλας, φίλης της ασθενούς “0”, ο οποίος αρχικά είχε βγει αρνητικός στην εξέταση, ήταν ωστόσο σε καραντίνα στο σπίτι του, χωρίς να είναι σε επαφή με τα παιδιά του, μέχρις ότου του έγινε το δεύτερο τεστ, το οποίο και βγήκε θετικό. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο ασθενής δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου”.

Μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Αθ.Σκουτέλης είπε πως ένα 8ο και 9ο κρούσμα είναι αναμενόμενο στη χώρα μας και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι έτοιμες να το αντιμετωπίσουν. Τόνισε δε ότι, τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας παραμένουν όπως έχουν, εκτός και αν υπάρξει ραγδαία εξέλιξη, οπότε και υπάρχει προετοιμασία για πιο σκληρά μέτρα.

Πηγή: ant1news.gr