Κλεονίκη Δεμίρη – Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο, καλεσμένοι της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια

Κλεονίκη Δεμίρη - Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο, καλεσμένοι της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια

Στις 19 Φεβρουαρίου είμαστε καλεσμένοι του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (Γραφείο ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια.

“Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο”

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα,στην Αθήνα και το εξωτερικό (Παρίσι Μόντρεαλ, Αμάν, Φλωρεντία, Βρυξέλλες,Τίρανα) η Κλεονίκη Δεμίρη συνεχίζει να μας ταξιδεύει και να μας παρασύρει με τα πιο αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια που μίλησαν βαθειά στις καρδιές μας.

Ένα πρόγραμμα γεμάτο Ελλάδα! Αρώματα της θάλασσας και χρώματα της Ελληνικής γης, αποτυπωμένα στα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, δημιουργούν τον υπέροχο, πολύχρωμο καμβά, πάνω στον οποίο θα “κεντήσουν” η Κλεονίκη Δεμίρη στο τραγούδι μαζί με τον Γιώργο Τσοκάνη στο πιάνο.

Ένα μουσικό ταξίδι, γεμάτο αγάπες και μνήμες!

Στις 19 Φεβρουαρίου 2020, το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (Γραφείο ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια, σε συνεργασία με το Park Hotel & Spa στα Σκόπια, οργανώνει ελληνική βραδιά γαστρονομίας, υπό τον τίτλο “Greek gastronomy & culture”. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή της Ελλάδας μέσα από το τρίπτυχο γαστρονομία-premium προϊόντα τροφίμων-πολιτισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γνωστός στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος (Executive Chef στο Miraggio Thermal Spa Resort, Χαλκιδική), με την ομάδα του, κ.κ. Στέλιο Καραβά και Γιώργο Δόσπρα, αλλά και σε συνεργασία με τον Έλληνα Σεφ του Park Hotel & Spa κ. Ελευθέριο Δαλαγιώργο, θα παρουσιάσουν ελληνικά “gourmet” πιάτα αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της ελληνικής κουζίνας.

Οι συνδαιτυμόνες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού που επιμελήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ, την απαράμιλλη ποιότητα ελληνικών προϊόντων διατροφής, με ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), όπως ελαιόλαδο, μαστίχα, κρόκο Κοζάνης, γαλακτοκομικά, ελιές, μέλι, αυγοτάραχο, αλεύρι ζέας κ.α.

Επίσης, η γνωστή ερμηνεύτρια κα Κλεονίκη Δεμίρη θα παρουσιάσει, συνοδευόμενη από τον πιανίστα κ. Γιώργο Τσοκάνης, Έλληνες συνθέτες και μελοποιημένη ελληνική ποίηση, με θέμα «Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο».

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα και να απολαύσουν μοναδικά ελληνικά προϊόντα, μέσα από ένα μουσικό ταξίδι με διαχρονικά και αγαπημένα από όλο τον κόσμο ελληνικά τραγούδια.

https://www.hephaestuswien.com/elli
https://www.mousikogramma.gr/
https://www.flash.gr/culture/1573016/
https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas
https://sputniknews.gr/ellada
https://www.ethnos.gr/food