Θετικός στον κορωνοϊό ο Silvio Berlusconi

Θετικός στον κορωνοϊό ο Silvio Berlusconi

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Silvio Berlusconi, σύμφωνα με ανακοίνωση της Forza Italia.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «Μετά από περαιτέρω προληπτικό έλεγχο, ο Silvio Berlusconi εντοπίστηκε θετικός στον SARS-COV-2.»

Ο ηγέτης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση συνεχίζει να εργάζεται από την κατοικία του στο Arcore, όπου θα περάσει την αναμενόμενη περίοδο απομόνωσης.

«Ο Πρόεδρος – επικοινωνεί με τη Forza Italia – συνεχίζει να εργάζεται από την κατοικία του στο Arcore, όπου θα περάσει την αναμενόμενη περίοδο απομόνωσης. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Forza Italia και τους κεντροδεξιούς υποψηφίους στις περιφερειακές και διοικητικές εκλογές, με καθημερινές συνεντεύξεις σε εφημερίδες, στην τηλεόραση και στα κοινωνικά μέσα».

Ο Silvio Berlusconi στις 25 Αυγούστου, την ημέρα που εισήχθη για νοσηλεία ο Ιταλός επιχειρηματίας Flavio Briatore, υποβλήθηκε σε διπλό τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο, ωστόσο, ήταν αρνητικό. Εκείνη την ημέρα επέστρεψε στο Arcore όπως είχε προγραμματίσει και συνέχισε τις εργασίες για την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των περιφερειακών εκλογών.

Την προηγούμενη περίοδο, είχε περάσει αρκετές μέρες στη Σαρδηνία και στη βίλα του είχε συναντήσει τον Flavio Briatore στις 12 Αυγούστου, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο San Raffaele με κορωνοϊό.