Η τρυφερή ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη με αφορμή την επίσκεψη στην 86χρονη γιαγιά της

Η τρυφερή ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη με αφορμή την επίσκεψη στην 86χρονη γιαγιά της

Η Ελεονώρα Μελέτη που είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με αφορμή την επίσκεψη της στην 86χρονη γιαγιά της στον Πειραιά, εκεί όπου μεγάλωσε και η ίδια.

Η παρουσιάστρια του ALPHA μαζί με τις φωτογραφίες της στο post της, αναπολεί και τα παιδικά της χρόνια.

«Σήμερα πήγα επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς μου. Πάντα μου αρέσει να πηγαίνω στον Πειραιά. Εκεί μεγάλωσα, εκεί είναι το σπίτι μου. Όλα είναι αλλιώς εκεί. Ο αέρας, οι μυρωδιές, οι αναμνήσεις, η ασφάλεια. Στο σαλόνι, σε μια κλασική σιφονιέρα “γιαγιάς”, οι φωτογραφίες όλων μας. Αυτή η φωτογραφία μου είναι η αγαπημένη της γιαγιάς μου. Δεν ξέρω γιατί της αρέσει τόσο πολύ… Την έχει επιλέξει ανάμεσα σε αμέτρητες φωτογραφίες. Ξέρω πως θα ακουστεί αμήχανα, αλλά κάθε φορά που βλέπω τη γιαγιά μου φοβάμαι μήπως είναι και η τελευταία. Και σκέφτομαι πως όλοι είμαστε τόσο περαστικοί από εδώ.

Στην ηλικία μου η γιαγιά μου απέκτησε το πρώτο της εγγόνι… 42 χρόνων ήταν. Μια καλλονή γυναίκα. “Περπατούσε και τρίζανε οι πλάκες” λένε όσοι τη γνώριζαν πιο νέα. Η γιαγιά μου πάσχει από άνοια. Δύσκολα θυμάται, μπερδεύεται εύκολα, μπλοκάρει, δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει “κορονοϊος”. Τη βλέπω να έχει κουραστεί, σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος για εκείνη την ώρα που για τους άλλους η ζωή συνεχίζεται. Και μια κοιτώ τη γιαγιά μου, μια το Πασαλιμανι όπου μεγάλωσα, και μου έρχονται εικόνες η μια πίσω από την άλλη… Και συνειδητοποιώ, φίλε, πως ο χρόνος τρέχει.

Την παρατηρώ και προσπαθώ να την αποτυπώσω μέσα μου. Περήφανη, περιποιημένη ακόμα και κλεισμένη μέσα στο σπίτι, να κάθεται έχοντας τα πόδια της σταυρωμένα όπως οι πριγκίπισσες, με τα κοσμήματά της, ακόμα κι αν δεν την δει κανείς, και με τα αγαπημένα της τσιγάρα στην άκρη. Μανιακή, φανατική, πορωμένη καπνίστρια. Ρωτώ τη γιαγιά μου: “Γιαγιούλα βλέποντας πίσω σήμερα που είσαι 86 χρόνων, τελικά η ζωή περνάει γρήγορα;”. “Ναι παιδί μου, αυτό μπορώ να στο πω με σιγουριά”» έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη στο Instagram.